VPR jaunumi

Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) Attīstības padomes priekšsēdētājs Hardijs Vents un administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede šonedēļ viesosies Moldovā, kur runās par ekonomikas izaugsmes iespējām reģionos un abu valstu pieredzi šajā jautājumā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētās vizītes ietvaros VPR vadība apmeklēs Moldovas ziemeļu lielāko pilsētu Beļcus un vienu no Ziemeļu reģiona pašvaldību centriem Riškanus.

19. oktobrī Beļcos notiks forums par Latvijas un Moldovas ekonomiskās sadarbības iespējām. Abu valstu pārstāvji diskutēs par ekonomiskās izaugsmes iespējām reģionos un finansējuma piesaisti uzņēmējdarbības attīstībai. Šajā forumā VPR Attīstības padomes un Pārgaujas novada pašvaldības priekšsēdētājs H. Vents stāstīs par plānošanas reģiona nozīmi ekonomiskajā attīstībā.

Nākamajās dienās VPR vadība viesosies Riškanos, kas ir administratīvais centrs vienā no Moldovas Ziemeļu reģiona pašvaldībām. Riškanos viesi no Latvijas apmeklēs pilsētas nozīmīgākos tautsaimniecības objektus – spēkstaciju un vairākus uzņēmumus, kā arī dabas rezervātu. Vizīte Moldovā būs laba iespēja ne tikai dalīties pieredzē, bet arī saprast, kādas ir būtiskākās atšķirības, piemēram, ekonomikas izaugsmes veicināšanā.

Šī gada aprīlī Moldovas delegācija Latvijas vizītē iekļāva arī Pārgaujas novada apmeklējumu, un rezultātā tika parakstīts nodomu protokols par sadarbību starp Vidzemes plānošanas reģionu un Moldovas Ziemeļu reģiona attīstības aģentūru. Pēc nodomu protokola parakstīšanas – jūlija beigās – VPR uzņēma citu Moldovas delegāciju, kurā bija arī pārstāvji no Riškani rajona. Toreiz ar viesiem no Moldovas tika pārrunāti tādi jautājumi kā Eiropas Savienības (ES) fondu finansēto projektu ieviešana, atbalsts uzņēmējdarbībai un tūrisma attīstība. Moldovas delegācija apmeklēja arī Raunas novadu, kur tikās ar vietējiem uzņēmējiem.

 

Papildu informācija:

Guna Kalniņa-Priede

Administrācijas vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā

Tālrunis: +371 64116008

E-pasts: guna.kp PIE vidzeme PUNKTS lv

 

Informāciju sagatavoja:

Jānis Rubulis

Sabiedrisko attiecību speciālists Vidzemes plānošanas reģionā

Tālrunis: +371 28735705

E-pasts: janis.rubulis PIE vidzeme PUNKTS lv

18.10.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930