VPR jaunumi

15. – 17. novembrī Eiropas Vietējās solidaritātes dienu ietvaros Vidzemes plānošanas reģionā (VPR) viesojās Imeretijas reģiona (Gruzija) vadība. Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) organizētajā pasākumā viesi apmeklēja Valmieru un Cēsu, Pārgaujas un Raunas novadus.

 

Valmierā Gruzijas delegācija – Imeretijas reģiona gubernatora vietnieks Josebs Kakaleišvili (Ioseb Khakhaleishvili) un vicegubernatori Pāta Nadiradze (Paata Nadiradze) un Giorgi Čigvarija (Giorgi Tchigvaria) – iepazinās ar Vidzemes Augstskolu un pārrunāja abu valstu augstākās izglītības iestāžu sadarbības iespējas. Gruzijas delegācija vizītes laikā apskatīja arī Cēsis, savukārt Pārgaujas un Raunas novados viesi apmeklēja vietējās skolas un tikās arī ar vietējiem uzņēmējiem, nevalstisko organizāciju dalībniekiem un politiķiem.

Straupes pamatskolas un Stalbes vidusskolas skolēni piedalījās zīmēšanas konkursā, kura tēma bija Gruzija. Kopā tika iesniegti 120 darbi, bet astoņi saņēma LPS sarūpētās balvas un negaidītu uzaicinājumu apmeklēt Imeretijas reģionu Gruzijā. Lidojuma izmaksas apmaksās Pārgaujas novada pašvaldība, bet uzturēšanās izdevumus Gruzijā – Imeretijas reģions.

“VPR dalība Eiropas Vietējās solidaritātes dienu aktivitātēs ir noderīga gan mums, gan mūsu viesiem. Šādi pasākumi paver jaunas sadarbības iespējas uzņēmējiem un izglītības iestāžu darbiniekiem. Ceram, ka šīs iespējas tiks pārvērstas reālā sadarbībā un labumā abu reģionu pārstāvjiem”, pēc Imeretijas reģiona vadības vizītes atzina VPR administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede.

VPR un Imeretijas reģions šī gada maijā parakstīja nodomu protokolu par sadarbību, un LPS organizētais pasākums palīdzēja stiprināt sadarbības saites starp abiem reģioniem un valstīm. Jāpiebilst, ka Gruzija ir viena no prioritārajām valstīm Latvijas attīstības sadarbības politikas 2016.-2020. gadam ietvaros.

Eiropas Vietējās solidaritātes dienas ir Eiropas līmeņa iniciatīva ar mērķi atbalstīt un veicināt vietējo un reģionālo pašvaldību sadarbību dažādās Eiropas valstīs. Šogad divu nedēļu laikā tematiskie pasākumi notika septiņos reģionos visā Eiropā. Eiropas Vietējās solidaritātes dienu pasākumi notiek Eiropas Komisijas līdzfinansēta projekta ietvaros.

 

Papildu informācija:

Guna Kalniņa-Priede

Administrācijas vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā

Tālrunis: +37164219022

E-pasts: guna.kp PIE vidzeme PUNKTS lv

25.11.2016

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930