VPR jaunumi

13. jūnijā Berlīnē notika ikgadējais Baltijas Attīstības forums, kas pulcēja Baltijas jūras reģiona vadošos uzņēmējus, politiķus, zinātniekus un mediju darbiniekus. Forumā Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības un projektu nodaļas vadītāja Laila Gercāne, pārstāvot Vidzemes intereses un rosinot intensīvāku sadarbību, kopā ar Berlīnes un Stokholmas pārstāvjiem diskutēja par Baltijas jūras reģiona inovāciju vidi un digitālās sadarbības attīstību starp reģioniem un pilsētām.

Foto: Baltijas Attīstības forums

“Teritoriju konkurētspējas pamatā ir spēja sadarboties un rīkoties saskaņoti, dalīties ar zināšanām, domāt elastīgi un kritiski analizēt situāciju. Šis forums apliecināja to, ka mūsu izvēlētā Vidzemes reģiona attīstības stratēģija ir bijusi atbilstoša nākotnes tendencēm. Jau šobrīd reģions spēj piedāvāt tādas kvalitātes, ko nespēj metropoles – drošību, kvalitatīvu pārtiku, tīru vidi, laiku un telpu, tajā pat laikā nodrošinot interneta vidē globālo saziņu un piekļuvi informācijai un zināšanām,” norādīja L. Gercāne.

“Reģionu sabalansētu un ilgtspējīgu attīstību iespējams panākt vienīgi ar mērķtiecīgu un stratēģiski pamatotu rīcību. Piemēri no citām Eiropas Savienības valstīm skaidri parāda, ka vislabākos rezultātus uzrāda tie reģioni, kuros visaptveroši veidotas stratēģijas tiek īstenotas ar spēcīgu reģionālo finanšu instrumentu palīdzību, kas diemžēl mūsu valstī joprojām iztrūkst”, piebilda VPR Attīstības un projektu nodaļas vadītāja. VPR Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju un citus attīstības plānošanas dokumentus iespējams aplūkot VPR mājaslapā: http://www.vidzeme.lv/lv/regiona_attistibas_planosanas_dokumenti

Baltijas Attīstības foruma mērķis ir veicināt sadarbību, pilnveidot reģionālo politiku un sekmēt Baltijas jūras reģiona izaugsmi un konkurētspēju. Baltijas jūras reģionu veido 11 valstis ar vairāk nekā 100 miljoniem iedzīvotāju: Latvija, Igaunija, Lietuva, Dānija, Somija, Islande, Norvēģija, Zviedrija, Vācija, Polija un Krievija (Ziemeļrietumu apgabals, ieskaitot Kaļiņingradu). Pirmais Baltijas Attīstības forums tika organizēts 1999. gadā, radot platformu, kas stiprina ne tikai politiķu, bet arī uzņēmēju, zinātnieku un masu mediju savstarpējos kontaktus.

Vairāk informācijas par forumu var aplūkot šeit (angļu valodā): http://www.bdforum.org/19bdfsummit2017

 

Papildu informācija:

Laila Gercāne

VPR Attīstības un projektu nodaļas vadītāja

E-pasts: laila.gercane PIE vidzeme PUNKTS lv

22.06.2017

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930