VPR jaunumi

Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes uzņēmējdarbības centrs un EUROPE DIRECT Vidzeme sadarbībā ar biedrību GreenFest 3. oktobrī plkst. 12.00–13.30 aicina uz diskusiju “Vai viegli būt "zaļam" uzņēmējam?", kas norisināsies  GreenFest ' 21 festivāla ietvaros Siguldas Pils kvartālā.

Līdz šim pasaules attīstību veicināja intensīva dažādu resursu izmantošana. Aprites ekonomika paredz, ka sabiedrība nedzīvo ar ideju radīt atkritumus, bet gan ar domu, ka ikviens produkts, kad tas vairs nav nepieciešams, var tikt izmantots kā izejviela, lai radītu jaunus un vajadzīgus produktus. Aprēķini liecina, ka apmēram 90–95% visu izejvielu, ko esam ieguvuši, nonāk atkritumos.

Augot pieprasījumam pēc dabas resursiem augot un atkritumu kalniem, apdraudēti ir gan resursu krājumi pasaulē, gan vide. Beziepakojumu veikali, bioloģiskie lauksaimnieki, koka mēbeļu ražotāji, kas izmanto jau lietotus kokmateriālus, dizaineri, kuri strādā ar lietotajiem apģērbiem, peldkostīmu ražotājs, kurš izmanto audumus, kas ražoti no veciem zvejas tīkliem, paklājiem, PET pudelēm u.c. plastmasas atkritumiem – tas izklausās videi draudzīgi, bet vai būt “zaļam” uzņēmējam ir viegli? 

 

Diskusiju vada: Edgars Ricevs | GreenFest komanda

 

Diskusijas dalībnieki:

· Dr.sc.administr. Natālija Cudečka-Puriņa | VARAM Vides kvalitātes un atkritumu apsaimniekošanas nodaļas vadītāja, Latvijas Zinātnes padomes eksperte

· Gints Kukainis | SIA, ZAAO (Ziemeļvidzemes Atkritumu Apsaimniekošanas Organizācija) valdes priekšsēdētājs

· Laura Žukovska-Supe | sociālā uzņēmuma SIA "Mans peldkostīms" / zīmola SWIMBE līdzdibinātāja

· Artūrs Jansons | biedrības "Korporatīvās sociālās atbildības platforma Latvijā" valdes loceklis, Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas Administratīvās daļas vadītājs

· Marta Šulce | māte, farmaceite, uzņēmēja, kosmētikas zīmola “SILMACHY” radītāja

· Māris Šņickovskis | integrētais augļkopis, z/s “Klīves”

· Agnese Gaidelione | Cēsu beziepakojuma veikaliņa ”ieber.lv” vēstnese

Ieeja pasākumā BEZ MAKSAS.

 

Festivāla PAVILJONA TERITORIJĀ varēs atrasties apmeklētāji, kuri uzrādīs sadarbspējīgu vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu, vai testēšanas sertifikātu, kas apliecina, ka persona pēdējo 48 stundu laikā ir veikusi Covid-19 testu, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, un tas ir negatīvs, vai pēdējo sešu stundu laikā veiktu negatīvu SARS-CoV-2 antigēna testu, kā arī bērni, kas jaunāki par 12 gadiem, bez sertifikātiem.
TIRGUS TERITORIJĀ ieeja ikvienam apmeklētājam bez ierobežojumiem. Visas festivāla lekcijas un diskusijas būs skatāmai uz lielajiem ekrāniem tirgus teritorijā.

 

Visas GreenFest ’21 lekcijas un diskusijas var skatīties tiešsaistē tīmekļa vietnē Greenfest.lv, kā arī GreenFest Instagram un Facebook kontos.

---

"Domā zaļi, rīkojies viedi, dzīvo veselīgi! " – ar šādu aicinājumu GreenFest biedrība jau ceturto gadu aicina domubiedrus un interesentus uz zaļā dzīvesveida festivālu GreenFest, kas šogad notiks Siguldā no 1. līdz 3. oktobrim. Zaļā dzīvesveida festivāls GreenFest notiek Siguldā kopš 2018. gada. Šo četru gadu laikā festivāls no nelielas domubiedru grupas ir izaudzis par pamanāmu un gaidītu ikgadēju pasākumu ikvienam, kuram rūp zaļš un videi draudzīgs dzīvesveids. Festivālā notiek lekcijas, diskusijas, meistarklases, un radošas darbnīcas, kā arī mākslas performances un mūzikaskoncerti.

GreenFest ’21 pasākuma galvenā ideja ir pievērst cilvēku uzmanību ekoloģijas un vides tēmām Gaujas Nacionālajā parka teritorijā, kā arī Latvijā un pasaulē kopumā. 

 

 

Vairāk informācijas: www.greenfest.lv

29.09.2021

Notikumi

«Marts 2024»
POTCPSSv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031