VPR jaunumi

18. maijā Vidzemes plānošanas reģions ar starptautiskā tūrisma maršruta “Via Hanseatica” piedāvājumu Latvijā iepazīstināja vairāku tūrisma aģentūru, Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvjus. Delegācijai 17 cilvēku sastāvā vizītes laikā pievienojās arī novadu tūrisma speciālisti, kas pastāstīja par interesantām tūristu piesaistes vietām un šogad plānotajiem pasākumiem novados, atbildēja uz jautājumiem par nakšņošanas un ēdināšanas iespējām u.c. Pēc vizītes dalībnieki atzina, ka saņemta bagātīga informācija par tūrisma piedāvājumu Vidzemē un aplūkotie tūrisma objekti būtu iekļaujami tūrisma aģentūru piedāvājumā. Tie varētu interesēt gan vietējos, gan ārvalstu tūristus.

Vizītes dalībnieki apmeklēja ģimenes uzņēmumu “Lejaslīves” (Siguldas novads), kas piedāvā pavasarī baudīt sparģeļus, bet visu cauru gadu bišu produktus; degustāciju papildināja stāstījums par sparģeļu audzēšanas noslēpumiem un bišu ikdienas gaitu izzināšana.

Kafejnīcā “Zem Ozola” (Cēsu novads) pastāstīja par ēdināšanas pakalpojumiem tūrisma grupām, kā arī par pasākumu organizēšanas iespējām, kā arī izrādīja vizītes dalībniekiem veikaliņu, kurā iespējams iegādāties vietējos gardumus.

 Limbažu muzejā (Limbažu novads) tika aplūkota jaunā ekspozīcija “Perpetuum Mobiles. Limbažu pilsētas un novada kultūrvēsturiskie procesi un saimnieciskā dzīve”, kas hronoloģiskā secībā atklāj Limbažu pilsētas kā novada centra veidošanos un ļauj ikvienam aktīvi iesaistīties pagātnes izzināšanā. Delegācija apmeklēja arī Dzīvā sudraba muzeju.  Limbažu vecpilsētas Burtnieku kvartālā regulāri notiek dažādi pasākumi, kuros aicināti piedalīties ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī tālāki viesi.

Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrs (Valmieras novads) mājo sena ūdenstorņa telpās un piedāvā ceļojumu virtuālajā realitātē, izzinot apkārtnes vēsturi un ielūkojoties pagātnē -  vēsturiskā šaursliežu dzelzceļa lokomotīvē. Pēc centra apmeklējumavVizītes dalībnieki ieturēja maltīti Valmierā, restorānā “Akustika”; viņi uzzināja par uzņēmuma nākotnes plāniem, kā arī uzklausīja stāstījumu par ēku, kurā restorāns atrodas – tā senāk bijusi pasta un telegrāfa nams, šobrīd  joprojām arhitektoniski pamanāma celtne pilsētā. Valmieras Jāņa Daliņa stadiona piedāvājumā īpašu interesi raisīja nakšņošanas iespējas stadiona viesnīcā.

Viesmīlīgās Maizes māja (Cēsu novads) saimnieces palīdzēja izcept katram viesim savu īpašu karašas kukulīti, cienāja ar lauku gardumiem un stāstīja par savas saimniecības piedāvājumu tūristu grupām.

Atpakaļceļš uz galvaspilsētu veda caur gleznaino Raunu (Smiltenes novads).

 

 

 

Vizīte tika organizēta sadarbībā ar ALTA un LIAA.

 

 

 

Tūrisma maršruts “Via Hanseatica” ir starptautisks tūrisma maršruts, kura uzturēšanā  Latvijas teritorijā sadarbojas Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas, Smiltenes, Valkas un Valmieras novadu pašvaldības un Vidzemes plānošanas reģions.

 

 

Jautājumiem: Ilze Liepa, tūrisma eksperte Vidzemes plānošanas reģionā, ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv

 

26.05.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930