VPR jaunumi

Aizvadītās nedēļas trešdienā Oleru muižas dārzā svinīgā Vidzemnieku dārza svētku pasākumā Vidzemes plānošanas reģions godināja uzņēmējus, kurus par  veiksmīgu un iedvesmojošu darbošanos Vidzemē nominējušas pašvaldības. Simboliski, ka jauno desmitgadi iesākām vietā, kur Vidzemnieku dārza svētki tika atzīmēti pirmo reizi - Oleru muižā.

Vidzemnieku dārza svētki notika jau vienpadsmito reizi un pa šiem gadiem izstāstīti jau 286 Vidzemes uzņēmēju stāsti, kas iedvesmo un motivē darīt.
Šogad Vidzemes uzņēmēju iedvesmas stāstu pulkam pievienojās 11 uzņēmēji:
SIA “Alūksnes alus” - Alūksnes novads;
SIA “Kalna Paltes” - Cēsu novads;
Sadarbības projekts “Gulbenes boulings” - Gulbenes novads;
Liepupes pagasta Kristīnes Mauliņas zemnieku saimniecība "TŪJSMUIŽA" - Limbažu novads;
SIA “Letari”, uzturvērtībām bagātas uzkodas "O' byte" - Madonas novads;
SIA “Latvian amusement agency”, izklaides parks "Avārijas brigāde" - Ogres novads;
IK "Zivju grozs" - Saulkrastu novads;
ZS “Akoti” - Latvijas šķirnes zirgu audzētava - Smiltenes novads;
SIA “LB Services”, kafejnīca “Walk Cafe” - Valkas novads;
SIA “Kocēnu korti”, Bestes tenisa korti un Bestes apartamenti - Valmieras novads;
IK “UPMALAS PĪLĀDŽI”, kafejnīca “Grāmatnīca” - Varakļānu novads.

Ar šī gada uzņēmumu aprakstiem iespējams iepazīties informatīvajā brošūrā.

Plašāka Vidzemnieku dārza svētku 2022 foto galerija aplūkojama Vidzemes plānošanas reģiona Facebook fotoalbumā. Fotogrāfe: Anete Rudmieze 

 

 

Par Vidzemes stāstiem

Vidzemes stāstu ideja radās 2012. gadā kā atbildes reakcija tam, ka visā pasaulē un arī Vidzemē bija vērojama tendence iedzīvotājiem aizplūst uz lielpilsētām, citiem novadiem un citām valstīm, atstājot lauku teritorijas mazāk apdzīvotas. Lai parādītu, ka reģionā joprojām ir uzņēmīgi cilvēki, kas tic Vidzemes nākotnei, Vidzemes plānošanas reģions aizsāka tradīciju lepoties ar tiem, kuri dara un kuriem izdodas. Šis svinīgais augusta notikums ir iespēja vienam otru iepazīt, varbūt atrast domubiedrus vai sadarbības partnerus, bet pilnīgi noteikti iedvesmoties no rosīgiem vidzemniekiem. Kopā šajos 10 gados ir sumināti 275 stāsti – no maziem uzņēmējiem, mājražotājiem un amatniekiem līdz lielām saimniecībām, ražotājiem, inovatoriem un eksportējošiem uzņēmumiem.

Kopš 2021. gada 1. jūlija Vidzemes plānošanas reģions ir kļuvis plašāks, līdz ar to šogad Vidzemes uzņēmēju pulku kuplina arī Limbažu, Ogres un Saulkrastu novadu uzņēmēji.

Vidzemnieku dārza svētkus 2022 organizēja Vidzemes plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centrs projektā “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā”, ko līdzfinansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!

Informāciju sagatavojusi: Sabīne Mieze, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, sabine.mieze PIE vidzeme PUNKTS lv

25.08.2022

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930