VPR jaunumi

Šobrīd spēja improvizēt kļuvusi nozīmīgāka nekā jebkad agrāk. Tā ir ne tikai prasme, ko attīstīt un trenēt praksē, bet arī metode un domāšanas veids. Improvizācija nav paļaušanās uz veiksmi vai bezgalīgs radošums – tas ir plānots un vadīts process, lai meklētu jaunus risinājumus neparedzamās situācijās.

Vidzemes plānošanas reģions aicina inovācijas izzinātājus un entuziastus uz konferenci “Improvizācija inovācijai”, kas notiks 22. februārī Līgatnē, Zeit radošajā kvartālā. Konferencē tiks detalizēti apskatīta Vidzemes Inovāciju nedēļas 2023 virstēma – improvizācija – un tās loma mūsdienu inovāciju procesos. 

Konferencē aplūkosim piemērus, kas pierāda, ka improvizācija ir sekmīgi izmantojama jaunu ideju attīstībai ne tikai uzņēmējdarbībā, bet arī, piemēram, valsts pārvaldē vai personas individuālajā izaugsmē. Taču, vai improvizācijas izmantošanai nepieciešamas tikai zināšanas, vai tomēr arī drosme, gribēšana un līdzīgi domājošie apkārt?

Runāsim par to, vai bailes kļūdīties būtiski samazina potenciālo inovāciju skaitu, vai kļūdoties netīšām var radīt inovācijas. Kādu pievienoto vērtību var dot praktiskās improvizācijas pielietošana personas un uzņēmuma attīstībā, kā to pielietot komunikācijas uzlabošanā, problēmu risināšanā un iepriekš neapzinātu risinājumu ieviešanā? Cik tālu inovēšanā tikusi Eiropas Savienība un cik tuvu tai esam mēs, un kas būtu darāms, lai stiprinātu Vidzemes reģiona un valsts ekonomisko izaugsmi? 

Konferences ietvaros EUROPE DIRECT Vidzeme aicinājuši ekspertus piedalīties diskusijā, kā mērķis ir paraudzīties uz inovācijas izaicinājumiem Latvijā caur ilgtspējīgas/apritīgas būvniecības prizmu. Apskatīsim, kā Jaunais Eiropas Bauhaus un citas iniciatīvas var palīdzēt īstenot Eiropas Zaļā kursa un ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus reģionālā līmenī.

Konferencē uzstāsies eksperti, kuri labi pārzina inovācijas teoriju un praksi un nereti sastapušies ar nepieciešamību improvizēt. Viņu viedokļi un pieredze konferences apmeklētājiem sniegs drosmes devu improvizācijai un inovācijas ieviešanai ikdienā.

Aicinām reģistrēties klātienes konferencei līdz 17. februāra pulksten 15.00. Vietu skaits ierobežots! Reģistrēšanās anketa ŠEIT.  Pirms pasākuma katram dalībniekam nosūtīsim atgādinājuma e-pastu.

Konferences programma ŠEIT.

Jautājumiem: Ineta Tauriņa, Vidzemes plānošanas reģions, ineta.taurina PIE vidzeme PUNKTS lv, 26382820.

__________________________________________________________________________________

Konferenci “Improvizācija inovācijai” organizē Vidzemes plānošanas reģions  projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā” un projekta “EUROPE DIRECT Vidzeme” aktivitāšu ietvaros.

Projekts “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā” tiek īstenots Vietējās attīstības, nabadzības mazināšanas un kultūras sadarbības programmā, ko līdzfinansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.

Projektu “EUROPE DIRECT Vidzeme” finansiāli atbalsta Eiropas Komisija. EUROPE DIRECT Vidzeme galvenais uzdevums ir sniegt Vidzemes iedzīvotājiem savlaicīgu un objektīvu informāciju par nozīmīgākajām aktualitātēm Eiropā, kā arī rosināt iedzīvotāju diskusijas par Eiropas nākotni.

 

Informāciju sagatavoja: Sabīne Mieze, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, sabine.mieze PIE vidzeme PUNKTS lv, 29475722; https://innovation.vidzeme.lv.

 

 

.

09.02.2023

Notikumi

«Aprīlis 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930