Arhīva kalendārs

« April 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Tūrisma piedāvājumi, kas sniedzas pāri vairāku valstu robežām, ir pavisam nesen parādījušies tūrisma tirgū. Pie šādas atziņas “ITB Berlin” tūrisma izstādē nonāca HANSA projekta pārstāvji un daudzi tūrisma operatori no Eiropas un arī citām pasaules daļām.

 

HANSA projekts, kurā viens no partneriem ir Vidzemes plānošanas reģions, izstādē piedalījās ar atsevišķu stendu, pārstāvot mazās Hanzas pilsētas no Zviedrijas, Igaunijas un Latvijas. No 8. līdz 12. martam Berlīne uzņēma vienu no gada nozīmīgākajiem notikumiem tūrisma nozarē – projekta dalībniekiem tā bija lieliska iespēja veidot un nostiprināt vērtīgus kontaktus ar citiem jomas profesionāļiem.

HANSA projekta stends Berlīnē raisīja ievērojamu interesi. Daudzi tūrisma operatori no dažādām valstīm (piemēram, Vācijas, Somijas un Ķīnas) vēlējās uzzināt vairāk par pilsētu piedāvājumiem un uzsvēra to, cik nozīmīga ir projektā īstenotā pārrobežu pieeja tūrisma produktu veidošanā. Tūrisma operatoru interese balstījās tāda veida piedāvājumu trūkumā, līdz ar to varam secināt, ka projekta pieeja ir izvēlēta atbilstoši esošajai situācijai, un mūsu piedāvājumi izceļas tūrisma tirgū. Cita būtiska tendence, ko varējām vērot Berlīnē, bija tūrisma operatoru pastiprinātā interese par piedāvājumiem grupām.

Pārrobežu tūrisma piedāvājumi klientam sniedz pavisam jaunu pieredzi. Tūrisma produkta radīšanā iesaistot vairāk nekā vienu valsti, ceļotāji gūst vairāk iespaidu, līdz ar to uzlabojot un bagātinot savus ceļojumus.

Nākamo mēnešu laikā HANSA projekts pārrobežu piedāvājumu izveidē sasniegs nozīmīgu atskaites punktu. Projekta pilsētas uzņems vairākus izmēģinājuma braucienus, kuros tiks vērtēti jaunie pārrobežu tūrisma piedāvājumi un identificēti nepieciešamie uzlabojumi.

Par projektu:

Sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem, no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim tiek ieviests projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020. gadam atbalstu, un tā mērķis ir stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības. No Latvijas projektā piedalās Cēsu Kultūras un tūrisma centrs, Kokneses, Limbažu, Pārgaujas un Kuldīgas novadu pašvaldības, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes plānošanas reģions, savukārt no Igaunijas projekta partneri ir Pērnavas un Vīlandes pilsētu pašvaldības, bet no Zviedrijas – Gotlandes reģions un Gotlandes tūrisma attīstības aģentūra “Inspiration Gotland”, kas ir arī projekta vadošais partneris.

Papildu informācija:

Rūta Vasermane

Projektu speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā

Tālr.: +371 64116007

E-pasts: ruta.vasermane PIE vidzeme PUNKTS lv