Arhīva kalendārs

« July 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

4. - 6. augustam – trīs dienas gūsim praktiskas iemaņas dzijas krāsošanā ar augu krāsvielām un veidosim raksta kompozīciju tautisko brunču paraugam.

Meistardarbnīcu vadīs Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta vadošā pētniece Dr. hist.  Anete Karlsone projekta „Augu krāsas Vidzemes brunčos” ietvaros.

Nodarbības sāksies piektdienas pēcpusdienā ar augu iemērkšanu un dzijas sagatavošanu, sestdien strādāsim visu dienu līdz vēlam vakaram. Svētdien darbu beigsim pēcpusdienā savlaicīgi. Praktiskās nodarbības mīsies ar lekcijām. 4.augustā plkst.1600 dalībnieki pulcēsies Sarkaņos pie biedrības “Sarkaņu pagasta kultūrmantojums” un brauks uz  lauku sētu “Vidus Ruņģi” Dalībnieki saņems bezmaksas paraudziņu no katra krāsu toņa. Nokrāsoto dziju šķeteres būs iespēja iegādāties.

Projekts tiks īstenots ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Laipni aicināts ik viens interesents. Dalības maksa: 10 eiro (meistarklases), biedrības “Sarkaņu pagasta kultūrmantojums” biedriem bez maksas. Interesentiem pieteikties līdz 2.augustam pa tālruni 26210523 vai Sarkaņu bibliotēkā.

Biedrības “Sarkaņu pagasta kultūrmantojums”                      

projekta „Augu krāsas Vidzemes brunčos” vadītāja  I. Bačuka                                                                                               

2017.gada 9. septembrī Kocēnu novada Kocēnos, kādreizējā Kokmuižas teritorijā norisināsies jau trešie Kokmuižas svētki, kas veltīti senās teritorijas atklāšanai. Arī šogad svētki turpinās iedzīvināt Kokmuižas kultūrvēsturisko mantojumu un, caur šī gada svētku tēmu “Laiks”, piedāvās laikmetīgu kultūras programmu dažādākajām gaumēm un vecuma grupām.

Aktivitātes norisināsies ne tikai Kokmuižas pilī un skaisti iekoptajā pils parterā, bet arī teritorijā pie vēsturiskās Kokmuižas alus darītavas jeb jaunizveidotajā promenādē. Tāpat svētku laikā tiks atdzīvinātas citas senās muižas kompleksa vietas, piemēram, zirgu stallis.

 

Plānots, ka Kokmuižas svētkus ieskandinot, 2017.gada 8. septembrī no plkst. 19.00 līdz plkst. 21.00 ar iedzīvotāju līdzdalību tiks organizēta Pagalmu uvertīra, kas paredz plašākai publikai pieejamu kultūras pasākumu norisi Kocēnu novada Kocēnu pagasta daudzdzīvokļu māju pagalmos, zaļajās zonās u.tml.

Teritorijā pie vēsturiskās Kokmuižas alus darītavas jeb jaunizveidotajā promenādē

2017.gada 9. septembrī svētkus atklās muižas tirgus, kas norisināsies no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 teritorijā pie vēsturiskās Kokmuižas alus darītavas jeb jaunizveidotajā promenādē. Tajā ar pašu realizētiem, audzētiem un pārstrādātiem lauksaimniecības produktiem un pašu gatavotiem amatniecības izstrādājumiem apmeklētājus priecēs Latvijas amatnieki, zemnieki un piemāju saimniecības kā arī mājražotāji. Turpat darbosies arī tautas mūzikas skatuve, uz kuras muzikālo repertuāru dienas programmā veidos Kocēnu novada amatiermākslas kolektīvi un tautas mūzikas kolektīvi no visiem Latvijas novadiem. Kā jaunums šogad, Braucošās klavieres ar džeza māksliniekem no grupas “Mirage Jazz Orchestra”.

Kokmuižas pilī

No plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 Kokmuižas pils apmeklētāji būs aicināti iepazīt Eiropas pilis un muižas mākslinieka un Rundāles pils muzeja direktora Imanta Lancmaņaradītā izstādē “Pilis un muižas Eiropā”. Tāpat pilī un ap to darbosies radošās darbnīcas, kur ikviens spēs atrast sev piemērotu nodarbošanos – piedalīties glītrakstīšanas un papīra mākslas darbnīcā, izgatavot ziedu rotas, izmēģināt iemaņas šaušanā, piedalīties kopīgas lielformāta kolāžas izgatavošanā u.c. Savukārt plkst 20.00 Kokmuižas pils parterā tiks atklāta dejas izrāde “Laiks”. To izpildīs Edītes Ābeltiņas deju grupa “Buras” kopā ar atraktīvo jauniešu instrumentālo ansambli “Rhythmixx” Oļģerta Dreimaņa vadībā.

Senajā zirgu stallī

Īpašu mākslas baudījumu apmeklētājiem būs iespēja gūt senajā zirgu stallī, kurā griestus rotās debesis, bet telpas iekšpusē būs iespēja atklāt stikla mākslu – materializētas un materiālas pasaules vizualizācijas. Mākslinieces Andas Munkevicas izstāde “Stikla skulptūras” darbosies no plkst. 13.00 līdz plkst. 22.00, un tiks papildināta ar Latvijā vēl nepieredzēta mūzikas skaņdarba aranžējumu “7 notis – viena valoda”.

Kokmuižas svētku laikā tiks organizēta arī sportiska orientēšanās ģimenēm ar bērniem un jauniešiem, kur, veiksmīgi tiekot galā ar dāžādiem uzdevumiem, būs iespēja tikt pie īpaši sarūpētām svētku balvām. Tāpat laikā no plkst. 13.00 tiks organizētas ekskursijas gida pavadībā Kokmuižas teritorijā. Savukārt vakara daļā, plkst. 21.30 ar iepriekšēju pieteikšanos būs iespēja piedalīties vēl nebijušā ekskursijā -  nakts pārgājienā “Baronu meklējot”.

Ņemot vērā to, ka šis gads aizrit “Eiropas gastranomijas reģiona” zīmē, aktualizējot kulināro tūrismu, Kokmuižas svētku laikā par garšas kārpiņām rūpēsies Valmiermuižas alus sadarbībā ar lauku saimniecībām un tirgotājiem.

Pasākumu noslēgs svētku balle kopā ar “Lauku muzikantiem”.

Kokmuiža ir daļa no Latvijas piļu un muižu asociācijas akcijas “Apceļo Latvijas pilis un muižas”, tāpēc aicinām akcijas dalībniekus apmeklēt Kokmuižas svētkus, Kokmuižu un tās teritoriju.

Papildus informācija par Kokmuižas svētkiem – Kocēnu novada mājas lapā www.kocenunovads.lv, sociālajos tīklos u.c.

 

Informāciju sagatavoja:

Krista Gromova

Kocēnu novada domes

Attīstības nodaļas

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob.tel.: 27470387

E-pasts: medijiem PIE kocenunovads PUNKTS lv