Arhīva kalendārs

« August 2019 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Lai pārspriestu iespējamo sadarbību “Rīgas Centrāltirgus” (RCT) organizēto Novadu dienu ietvaros, Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar RCT aizvadīja pirmo tikšanos ar reģiona pašvaldību pārstāvjiem. Tajā piedalījās pārstāvji no Alūksnes, Kocēnu, Strenču, Pārgaujas novada un Valmieras pašvaldībām, kā arī vietējie uzņēmēji, apliecinot vēlmi piedalīties Novadu dienu organizēšanā.

Diskusijas laikā tika iezīmēts aptuvenais Vidzemes novadu dienu norises laiks – 2020. gada pavasarī. Plānots, ka pasākuma ietvaros pašvaldībām katrai būs iespēja izstādīt savu tirdzniecības telti, kurā pārstāvēts vismaz viens vietējais ražotājs. Teltī iespējams izvietot arī tūrisma informācijas centru materiālus, tā izmantojot iespēju popularizēt novadu tūrisma piedāvājumu. RCT piedāvā samazinātu tirdzniecības platības nomas maksu, bezmaksas informatīvu atbalstu u.c.

Novadu dienas ir iespēja plašākai sabiedrībai parādīt Vidzemes plānošanas reģionu un tā novadus kā reģionu, kur pieejami augstvērtīgi produkti un ir aktīva kultūras dzīve.

Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs aicina arī citas Vidzemes reģiona pašvaldības uzrunāt sava novada uzņēmējus izmantot iespēju un iesaistīties Novadu dienu rīkošanā. Pašvaldības un uzņēmumus pārstāvošas organizācijas var sazināties: Ģirts Broks, pa tālruni +371 26943163 vai e-pastā girts.broks PIE vidzeme PUNKTS lv.

Informāciju sagatavoja: Ieva Bīviņa Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes Uzņēmējdarbības centra Sabiedrisko attiecību speciāliste, e-pasts: ieva.bivina PIE vidzeme PUNKTS lv.

 

Eiropas Mobilitātes nedēļa, šogad akcentējot drošu pastaigāšanos un braukšanu ar velosipēdu viedajās pilsētās, no 16. līdz 22.septembrim norisināsies visā Eiropā. Lai pretendētu uz Eiropas līmeņa atzinību “European Mobility Week Award” konkursā, arī Valmieras uzņēmumi, iestādes un organizācijas ir aicināti līdz 10.septembrim reģistrēt jau īstenotās vai Eiropas Mobilitātes nedēļā plānotās aktivitātes mājaslapā www.mobilityweek.eu.

Valmieras un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji šogad tiks aicināti piedalīties Eiropas Sociālās riteņbraukšanas izaicinājumā. Tajā, izmantojot īpaši iniciatīvai radītu lietotni Bike-Prints mobilajā tālrunī, kas aprīkots ar GPS funkciju, būs iespējams veikt noteiktu distanci ar velosipēdu, tādējādi krājot punktus un cīnoties par balvu. Dalība iespējama individuāli, pāros vai grupās. Sociālās riteņbraukšanas izaicinājums norisināsies trīs nedēļas, no 16.septembra līdz 6.oktobrim. Izaicinājuma mērķis būs veicināt riteņbraukšanu kā sociālu ieradumu, velosipēdam kļūstot par pamata pārvietošanās līdzekli ikdienā.

Pirmdien, 16.septembrī, plkst.18.00 valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja piedalīties Vidzemes Augstskolas organizētā 1,5h garā veloekskursijā. Nepieciešams iepriekš pieteikties Vidzemes Augstskolas Facebook lapā un saņemt dalības apstiprinājumu.

Turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, otrdien, 17.septembrī, Valmieras Ekoskolu jaunieši dosies velobraucienā “Velosipēds vieno”. Sākums plānots pie Valmieras 2.vidusskolas, noslēgums – Gaujas krasta atpūtas vietās pie Vanšu tilta. Velobrauciena mērķis ir stiprināt draudzību un sadarbību starp Ekoskolu jauniešiem, kā arī rosināt vietējās daudzdzīvokļu māju kopienas kopīgām iniciatīvām un pasākumiem. Velobrauciena laikā jaunieši apmeklēs arī Valmieras Ekobērnudārzus “Krācītes” un “Vālodzīte”, kā arī aicinās piedalīties spēlēs daudzdzīvokļu māju pagalmos. Atsevišķi videi un veselībai draudzīgai mobilitātei veltīti pasākumi Valmieras Ekoskolās notiks arī visas Eiropas Mobilitātes nedēļas laikā.

Savukārt sestdien, 21.septembrī, plkst.9.00-14.00 valmieriešiem un pilsētas viesiem būs aicināti uz Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumu “Diena bez auto” Ziloņu ielā. Valmierieši būs aicināti iepazīties un domāt par jautājumiem, kas saistīti ar pilsētvidi un transportu, tai skaitā ar pašvaldības domes jūlijā apstiprināto “Valmieras Transporta infrastruktūras attīstības koncepciju” un Ziloņu ielas pārbūves projektu.  Valmieras pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas speciālisti prezentēs Ziloņu ielas pārbūves vizualizācijas un aicinās izteikt viedokli. Vienlaikus, lai rosinātu pārvietoties ar kājām un velosipēdu, tiks popularizēti Valmieras un tās tuvākās apkārtnes pastaigu un velo maršruti. Valmierieši būs aicināti iesniegt vērtējumu un ierosinājumus, lai uzlabotu Valmieras veloinfrastruktūru. Vienlaikus Ziloņu iela, kā to paredz arī tās pārbūves projekts, pasākuma laikā kļūs par norises vietu dažādām sociālām norisēm. Pasākuma laikā Ziloņu iela būs slēgta satiksmei, būs apskatāmas vizualizācijas, kā arī gaidāmi satiksmes ātruma ierobežojumi uz Lāčplēša ielas iepretim Valmieras teātrim, ļaujot pilsētvidē izjust gaidāmās pārmaiņas pēc pārbūves projekta realizēšanas.

Pasākuma laikā izteiktie ierosinājumi infrastruktūras uzlabošanai tiks apkopoti Eiropas Sociālās riteņbraukšanas izaicinājuma laikā un kopā ar pašvaldības atbildīgo speciālistu komentāriem par realizēšanas iespējām tiks prezentēti izaicinājuma noslēguma pasākumā 7.oktobrī.

Informāciju sagatavoja:
Līga Bieziņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā
Tālr.: 64210682; 26495997

 

 

14. septembrī (sestdien), plkst. 10:30, Lubānas pilsētā pie tūrisma centra, aicinām pulcēties tos, kuriem patīk ielūkoties dabā. Pētīt, izzināt un iepazīties ar mazāk pazīstamām gļotsēnēm un sūnu sugām, kas atrodas Seldžu ozolu audzē, dabas lieguma “Lubāna mitrājs” teriotrijā. Zināšanās dalīsies dabas fotogrāfe, sēņu pazinēja – Julita Kluša un sūnu speciālists Ansis Opmanis.

Tikšanās punkts: Pie Lubāna novada tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra, Oskara Kalpaka iela 4, Lubāna (X: 665752, Y: 6309848). 

Tikšanās laiks: Plkst. 10:30.

Pēc pulcēšanās visi kopā dosimies ar automašīnām uz pārgājiena sākuma punktu, lai aptuveni trīs stundu gājienā izzinātu gļotsēņu un sūnu pasauli, Seldžu ozolu audzi un dabas liegumu „Lubāna mitrājs”. Pārgājienā laikā veidosim sarakstu ar piefiksētajām un atrastajām sēņu, gļotsēņu un sūnu sugām, kas tieši raksturīgas pārgājiena teritorijai – Seldžu ozolu audzei, tas būs vērtīgs ieguldījums teritorijas izziņā.

Uz pārgājienu aicināts ikviens zinātkārais, kas vēlas pavadīt daļu dienas iegūstot jaunas zināšanas un iepazīstot Seldžu ozolu audzi. Īpaši aicinām ģimenes ar bērniem, jo pārgājiena maršruts nebūs sarežģīts, līdz ar to pārgājiens draudzīgs bērniem, lai dotu viņiem iespēju izzināt un atklāt.

Līdzi ņemam pusdienu maizītes un/vai kādu citu našķi, pārgājiena laikā paredzēta piknika pauze.

Seldžu ozolu audze atrodas dabas liegumā „Lubāna mitrājs” – teritorijā ir atrodamas dabas vērtības kā izcila ozolu mežaudze, kā arī jauki ozolu, gobu, ošu meži upju krastos, kas Latvijā ir reti sastopami biotopi. Seldžu ozolu audze atbilst gandrīz 24 futbola laukumu kopplatībai, kopā 17 ha. Pārgājiena laikā iepazīsim daļu no šīs teritorijas. Lai izzinātu sēņu pasauli, nepieciešama ir teritorija ar daudz trūpošu dažāda izmēra kritalām uz kurām sēnes aug. (Informācija: www.lubanaspuse.lv)

Dalība pasākumā bez maksas.

Tā kā pārgājiens paredzēts pastaigai pa mežu, vēlams atbilstošs apģērbs. Kā arī, protams, ieteicams sekot līdzi un ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.

Pārgājienā pētīsim un izzināsim tieši gļotsēnes un sūnas jeb vairāk pievērsīsimies tieši neēdamajām sēnēm. Sēņošanas groziņus šoreiz atstāsim mājās! Ja kādam ir, uz pārgājienu līdzi var paņemt lupu un sēņu/sūnu noteicēju!

Pieteikšanās un papildus informācija par tālr. 29234956 vai uz e-pastu: lubanamitrajs PIE gmail PUNKTS com.

Pasākumu organizē: Lubāna mitrāja informācijas centrs.

Drīz sāksies rakstāmdarbi, lasāmdarbi, domdarbi, sakāmdarbi, pētāmdarbi, darāmdarbi. Lai nepazaudētu brīvlaikā uzkrāto dzīvesprieku, aicinām visos darbos atrast ko īpašu, sākot to jau pirmajā skolas dienā. 2.septembrī Valmieras muzeja pagalmā no plkst. 12.00 līdz 15.00 apmeklē “Citādo skolu”, savukārt laukumā pie Valmieras Kultūras centra no plkst.13.00 iesaisties interesantās aktivitātēs un vērtīgās sarunās!

Jau par tradīciju kļuvis, ka mācību gada sākumā vienu dienu Valmieras muzeja pagalmā ir atvērta brīvdabas skola. Sešās jautrās mācību stundās gaidīti bērni, bet interesanti būs arī vecākiem. Visas stundas vienos tēma “Uzmanību – ekspedīcija”. Daudzi seni vārdi un priekšmeti mūsdienu cilvēkiem kļuvuši sveši, pat nesaprotami. Piedaloties mācību stundā “Mātes valoda” varēs uzzināt, kāds izskatās ambīlītis, žuburiņš, kas ir karbača, zutenis un ko nozīmē timerēt. Rokdarbu stundas laikā būs iespēja izgatavot papīra pūra lādi. Matemātikā tiks svērts un mērīts pēc sentēvu metodēm. Dabas zinības stundā Dabas un tehnoloģiju parks “URDA” piedāvās pētījumus ar lupu un mikroskopu. Vērīgam būs jābūt arī loģikas stundā. Savukārt sporta nodarbībā varēs pārbaudīt, cik daudz spēka iekrāts vasarā.

“Citādās skolas” skolēni saņems arī liecību ar sekmju vērtējumu. Savukārt vecāki kopā ar atvasēm, kas vēl līdz skolas solam neaizsniedzas, aicināti pavadīt laiku muzeja improvizētajā spēļu laukumā vai iepazīt Izstāžu nama piedāvājumu. 

Rosinot atklāt un izzināt, Valmieras muzeja apmeklējums visu Latvijas izglītības iestāžu audzēkņiem bez maksas ir katru dienu. Jāpiemin, ka pirmajā skolas dienā arī vecākiem izstāžu apmeklējums Valmieras muzejā ir bez maksas.

Interesanti aizvadīt pirmo jaunā mācību gada dienu aicinām, piedaloties radošās, aktīvās un aizraujošās aktivitātēs pie Valmieras Kultūras  centra. No plkst.13.00 līdz 16.00 par dažādiem uzdevumiem parūpēsies Valmieras Jaunatnes centra “Vinda”, Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas, Yamaha mūzikas skolas, kā arī Valmieras Bērnu sporta skolas pedagogi.

Savukārt no plkst.15.00 īpaši izveidotā pop-up studijā par skolas dzīvi un brīvā laika pavadīšanas iespējām Valmierā sarunāsies jaunieši, skolotāji un jauniešu organizāciju pārstāvji. Sarunas vadīs Klāvs Kļaviņš. Uzstāsies arī grupas “The Saviors”, “Guinness” un “Veseri”.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece
Mob. tālr.:26443410