Arhīva kalendārs

« November 2022 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Sestdien, 26. novembrī, Alūksnes Kultūras centrā notiks novada amatierteātru skate. Aicinām teātra mīļotājus apmeklēt izrādes, jo šī būs iespēja vienas dienas laikā vērot piecu novada amatierteātru sniegumu. Skate sāksies Kamerzālē pulksten 10.00 ar Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātra “Slieksnis” (režisore Daiga Bētere) iestudēto Džona Boitona Prīstlija lugu “Viesnīcas noslēpums”. Izrādes garums 3 stundas, ieejas maksa 5 eiro. 

No pulksten 13.20 līdz 14.20 Lielajā zālē Malienas amatierteātra “Pakāpiens” (režisore Rūta Bokta) sniegumā būs skatāma Ināras Šteinbergas luga “Šurpu turpu”. Ieejas maksa 2,50 EUR. 

Kamerzālē no pulksten 15.00 līdz 15.25 Ritas Missūnes lugas “Par vīriešiem un kaķiem” iestudējumu rādīs Pededzes teātra studija “Situācija” (vadītāja Inese Toka). Ieeja - 1,50 EUR. 

No pulksten 15.45 līdz 16.25 Jaunannas pagasta amatierteātris “Šūpoles” (režisore Elita Jansone) Lielajā zālē izrādīs Ritas Missūnes lugu “Pārsteigums sievietei”. Ieeja - 2,50 EUR. 

Skate noslēgsies ar Liepnas pagasta dramatiskā kolektīva “Troksnis” (vadītāja Inese Toka) iestudēto Zanes Pamšes lugu “Otra pusīte”, kas būs skatāma Kamerzālē no pulksten 16.45 līdz 17.15. Ieeja - 1,50 EUR.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste

24. un 25. novembrī Valmieras muzejā, kā arī attālināti norisināsies konference “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi VIII”. Vēstures studenti un topošie zinātnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezentēs savus jaunākos pētījumus. Aicināts ikviens interesents. (Saites ZOOM platformai iespējams iegūt, rakstot uz alberts.rokpelnis PIE valmierasnovads PUNKTS lv). 

Tēmu loks būs gan tematiski, gan hronoloģiskā tvērumā plašs: arheoloģiskās liecības, historiogrāfijas jautājumi, 20. gadsimta diplomātiskie, kultūras un sociālās vēstures jautājumi. Konferences programma skatāma Valmieras muzeja mājaslapā valmierasmuzejs.lv un muzeja Facebook lapā. Interesenti aicināti noklausīties visus priekšlasījumus vai arī sev interesējošo.

Ieguvums ar paliekošu vērtību ir rakstu krājums latviešu un angļu valodā, kas sagatavots pēc katras konferences. Tas pieejams Latvijas Universitātes datubāzē un Valmieras muzeja mājaslapas sadaļā “Pētniecība”.

Starptautisko konferenci “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi VIII” rīko LU Latvijas vēstures institūts un Valmieras muzejs sadarbībā ar Vitauta Dižā Universitāti Kauņā, Lietuvas Vēstures institūtu un Tartu universitātes Vēstures un arheoloģijas institūtu. Tā Valmierā norisināsies jau astoto reizi, dodot iespēju attīstīt akadēmiskās prasmes, prezentējot savu pētījumu rezultātus, uzzināt par citu kolēģu pētnieciskajām interesēm, kā arī iegūt pieredzējušu vēsturnieku ieteikumus. 

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras novada pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece