Arhīva kalendārs

« July 2023 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Projekta “Profesionālā pilnveide pārtikas jomas blakusproduktu izmantošanā” (ByP4Dev) partneri tikās Cēsīs, lai rīkotu jau piekto starptautisko tikšanos, kā arī izzinātu labās prakses piemērus, apciemojot Vides risinājumu institūtu.

Iepriekšējās tikšanās laikā tika analizēti dažādi radoši un inovatīvi instrumenti, lai rastu labāko pieeju pilotapmācības kursam pārtikas un lauksaimniecības jomas profesionāļiem, studentiem, absolventiem, kas veicinātu lauksaimniecības un pārtikas jomas blakusproduktu un atlikumvielu efektīvāku izmantošanu. Šoreiz mērķis bija informēt partnerus par progresu un plānot nākamos soļus. Svarīgi, ka tika vērtēts arī apmācību satura integrācijas progress e-mācību platformā, kur tas tiks testēts, kā arī inovatīvu rīku izmantošana, piemēram, mākslīgā intelekta balss pielietošanas iespējas.

Projekta ietvaros Vidzemes plānošanas reģiona uzdevums ir politikas ieteikumu rokasgrāmatas izstrāde, lai pievērstu galveno politikas veidotāju un ieinteresēto pušu uzmanību projekta rezultātiem, kā arī veidotu atbalstu integrācijas procesā.

Noslēdzošie jautājumi bija partneru iesaiste projekta rezultātu izplatīšanā un komunikācijas līdzekļu izmantošanā. Kad visas ar projekta vadību saistītās aktivitātes bija apspriestas, konsorcijs vienojās tikties tiešsaistē 2023. gada septembra beigās, lai atjaunotu komunikāciju par paveikto.

Pēc tikšanās, kā labās prakses piemēru, partneri bija aicināti apmeklēt Vides risinājumu institūtu. Tā pārstāve dalījās institūta pieredzē par biorafinēšanas pieeju bioloģiski aktīvu kosmētikas izejvielu ieguvei no ārstniecības augu pārstrādes un augu šūnu audzēšanas blakusproduktiem. Vairāk par VRI: https://www.vri.lv/

Vairāk informācijas par projektu: http://byp4dev.eu/

Projekts “Profesionālā pilnveide pārtikas jomas blakusproduktu izmantošanā” (Byp4Dev) finansēts no Eiropas programmas "Erasmus+", kas atbalsta iniciatīvas, kas saistītas ar izglītību, apmācību, jaunatni un sportu Eiropā. Tā īstenošanā iesaistījušies pieci partneri no Spānijas, Somijas, Grieķijas, Latvijas un Portugāles.

ByP4Dev līdzfinansē ERASMUS+ sadarbības partnerības profesionālajā izglītībā un apmācībā. Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Vidzemes plānošanas reģions un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

Vairāk par projektu: Maija Rieksta, projektu vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Marta Riekstiņa, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, marta.riekstina PIE vidzeme PUNKTS lv