Arhīva kalendārs

« April 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Projekta konkursa mērķis ir sniegt atbalstu Smiltenes novada uzņēmumu un fizisko personu projektiem, kas tiek realizēti Smiltenes novadā un kuru rezultātā tiek radīti jauni produkti un pakalpojumi vai tiek radītas jaunas darbavietas.

Projektu uzņēmējdarbības ideju konkursā var piedalīties Smiltenes novadā reģistrēta juridiska persona vai fiziska persona, kas reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs vai kas uzvaras gadījumā reģistrēsies kā saimnieciskās darbības veicējs vai komersants.

Pašvaldība līdzfinansējumu piešķir līdz 80% no iesniegtās projektu izdevumu tāmes, ar nosacījumu, ka piešķirtais līdzfinansējuma apjoms nepārsniedz 3000 EUR. Kopējais pieejamais finansējums 12 000 EUR.

Projektu pieteikums jāiesniedz atbilstoši konkursa nolikumā noteiktām prasībām (jāiesniedz aizpildīta pieteikumu veidlapa, izdevumu tāme, iesniedzēja dzīves un darba apraksts- CV vai cita nepieciešamā informācija pēc nolikuma). Konkursa nolikums, pieteikuma veidlapa, izdevumu tāmes veidlapa un cita informācija pieejama Smiltenes novada mājas lapā https://smiltene.lv/attistiba/pasvaldibas-atbalsts/projektu-konkursi/. Papildus informācija Smiltenes novada domes Attīstības un plānošanas nodaļā pa tālr. 64707571, vai sūtot jautājumus uz e-pastu dome PIE smiltene PUNKTS lv.

Projektu pieteikumu var iesniegt līdz 2020.gada 30.jūnijam plkst.17:00, ievietojot Smiltenes novada domes slēgtajā pastkastē Dārza ielā 3 vai pēc valstī izsludinātās ārkārtas situācijas beigām iesniedzot Smiltenes novada domes Klientu apkalpošanas centrā vai iesūtot pa pastu: Smiltenes novada dome, Dārza ielā 3, Smiltene, LV-4729 (pasta zīmogs 30.jūnijs).

Smiltenes novada dome norāda, ka ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas situāciju un ierobežojošos pasākumus vīrusa Covid-19 izplatības mazināšanai konkursa izsludināšanas un norises laikā, var mainīties apstākļi, kuru rezultātā konkurss var tikt atcelts.

 

Informācija pārpublicēta no Smiltenes novada tīmekļa vietnes: https://smiltene.lv/blog/class/smiltenes-novada-dome-izsludina-uznemejdarbibas-ideju-konkursu-esi-uznemejs-smiltenes-novada-3/

Lai sniegtu drošu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu iedzīvotājiem un mazinātu riskus Covid-19 tālākai izplatībai Latvijas iedzīvotāju vidū, ir ieviesti papildu piesardzības pasākumi, lai nodrošinātu iedzīvotāju veselību un vides aizsardzību. Vīrusa ierobežošanai ļoti būtiska ir iedzīvotāju atbildīga rīcība ar atkritumiem šajā laikā.

Atkritumu apsaimniekošana mājsaimniecībās, ja ir noteikta karantīna:

  • Atkritumus, starp kuriem ir individuālie aizsardzības līdzekļi (cimdi un maskas), šādās mājsaimniecībās ievieto divos aizsietos maisos.
  • Maisu ievieto konteinerā, kas paredzēts nešķirotiem atkritumiem. To nedrīkst atstāt pie konteinera vai ievietot dalītās vākšanas konteinerā.
  • Nešķirotu sadzīves atkritumu izvešana notiek pēc grafika saskaņā ar līgumu.
  • Rokas uzreiz pēc atkritumu izmešanas rūpīgi mazgājiet un apstrādājiet ar dezinfekcijas līdzekļiem!

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju ar mērķi ierobežot vīrusa “Covid-19” izplatību, SIA “ZAAO” (ZAAO) turpina atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu ievērojot piesardzības pasākumus, lai izslēgtu potenciālos riskus. Saziņa ar ZAAO biroja darbiniekiem darba dienās darba laikā ir iespējama tikai attālināti – rakstot uz e-pastu: zaao PIE zaao PUNKTS lv vai zvanot pa tālruni 64281250. EKO laukumos ir pieejami tikai tie pakalpojumi, kas nav tiešā kontaktā ar darbinieku.

ZAAO atgādina arī, ka šķiroto atkritumu konteineros DRĪKST mest tikai atbilstošu saturu – pārstrādei derīgos materiālus. Tāpat kā līdz šim, šķiroto atkritumu konteineros NEDRĪKST mest vienreiz lietojamās salvetes, papīra dvieļus, paketes, autiņbiksītes, kas ir sadzīves atkritumi.

Plašāka informācija par ZAAO darbu un ieviestajiem piesardzības pakalpojumiem pieejama ZAAO mājaslapā www.zaao.lv vai zvanot pa tālruni 64281250. 

Informāciju sagatavojusi:

Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības, Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Tālr.: 64210682; 26495997

 

VIDES AIZSARDZĪBAS UN REĢIONĀLĀS ATTĪSTĪBAS MINISTRIJAS VADLĪNIJAS: