Arhīva kalendārs

« June 2023 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Klimata pārmaiņas ir viens no mūsdienu lielākajiem izaicinājumiem; tās arvien nopietnāk apdraud spēju nodrošināt visus ar pārtiku. Sagaidāms pārtikas cenu pieaugums, un tas atstās tālejošas sekas cilvēku uzturā, kā arī ietekmēs bioloģisko daudzveidību. Šie ir iemesli, kāpēc inovācijas ir īpaši svarīgas lauksaimniecībā – ar to starpniecību iespējams gan pārveidot pārtikas sistēmu darbību, gan stiprināt sinerģiju nozarē. Lauksaimniecība arvien biežāk tiek uzskatīta par galveno nozari, lai īstenotu klimata pārmaiņu mazināšanas un pielāgošanās pasākumus, kas var veicināt klimata mērķu sasniegšanu. Lauksaimnieki, piesaistot oglekli biomasā virs un zem zemes, kā arī augsnē, var nodrošināt unikālu veidu, kā reaģēt uz klimata pārmaiņām.

Aicinām iepazīties ar projekta STARGATE informatīvo izdevumu, kurā padziļināti aplūkota klimata gudra lauksaimniecība un tās nozīme lauksaimniecības darbu pielāgošanā atbilstoši mainīgajam klimatam.  Tajā publicēta informācija ne tikai par projekta ieviešanas aktivitātēm, bet apkopoti arī būtiskākie atklājumi un secinājumi nozarē kopumā, t.sk. par pasākumiem, kas tiek organizēti tuvākajā laikā un uz kuriem aicināti nozares pārstāvji no visas Eiropas.

Izdevums lasāms šeit:

https://www.stargate-h2020.eu/project-newsletter-7/.

Pēdējos trīs gados Stargate projekta partnerība sasniegusi ievērojamu progresu un labprāt dalās ar sasniegumiem arī plašākai publikai. Izveidota spēcīga kopiena, kurā apvienojušies gan zemnieki, gan agronomi, gan nozares asociācijas, publiskā sektora pārstāvji, lauksaimniecības uzņēmumi, nozares eksperti un citi interesenti visā Eiropā.

Pārskatāms apkopojums video formātā skatāms šeit:

https://www.youtube.com/channel/UCVtt7QwZ2xZFOitfgZGSlDw/videos.

 

Attēls: Red Zeppelin no Unsplash

 

Jautājumiem: Maija Rieksta, projekta Stargate vadītāja Latvijā, maija.rieksta PIE vidzeme PUNKTS lv