Arhīva kalendārs

« June 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Maijā apstiprināts projekts “Gudra izaugsme: Smiltenes novada muzeja ekspozīcijas dizaina stratēģija”, kas tika iesniegts konkursā “Vidzemes kultūras programma 2020”, ko izsludināja Vidzemes plānošanas reģions ar “Latvijas valsts mežu” un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Projekta mērķis ir izstrādāt Smiltenes novada muzeja ekspozīcijas dizaina stratēģiju, balstoties uz muzeja vispārējās situācijas, nākotnes perspektīvu un ekspozīcijas konceptuālā satura analīzi.

Ekspozīcijas dizaina stratēģijas ietvaros tiks veikta vispārējās situācijas analīze par ekspozīcijas pielietojumu un problēmām, par tās konceptuālo saturu, nākotnes perspektīvām un attīstības virzieniem, kā arī tiks definēta ekspozīcijas auditorija un dizaina mērķi. Muzeja ekspozīcijas dizaina stratēģijas izstrāde veicinās muzeja misijas sekmīgu īstenošanu, muzeja attīstības vīzijas pilnveidošanu, Mēru muižas kompleksa kā tūrisma objekta attīstību, kā arī kalpos par priekšnosacījumu ekspozīcijas koncepcijas izstrādei un ekspozīcijas realizācijai. Šo pasākumu kopums ilgtermiņā veicinās muižas kompleksa vienota koptēla izveidi, sekmēs Smiltenes novada kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, vienlaikus dodot iespēju muzejā realizēt aktuālās tendences muzeju jomā.

Mēru muiža. Fotogrāfs - Jānis Ūdris.

Projekta kopējās izmaksas ir 4840,00 EUR, no kurām 2000,00 EUR ir Vidzemes kultūras programmas līdzfinansējums un 2840,00 EUR Smiltenes novada domes finansējums.

Informāciju sagatavojusi:
Zelma Mičule
Smiltenes novada domes
Attīstības un plānošanas nodaļas
Projektu vadītāja
tālrunis: 64707571

Aicinām Vidzemes nevalstiskās organizācijas piedalīties Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) projektu dienās Alūksnē, Madonā, Siguldā un Valmierā! Tā būs iespēja gan uzzināt vairāk par AIF programmu, gan iespēja saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem gan par jau izsludināto Stratēģisko projektu konkursu vairākgadu projektiem un citiem plānotajiem AIF konkursiem. Projektu dienā notiks arī darbnīca par projektu domāšanu.

Gaidām Tevi Vidzemes AIF projektu dienās:

  • Valmierā: ceturtdien, 11. jūnijā, plkst.10.00, Valmieras integrētajā bibliotēkā (Cēsu 4);
  • Siguldā: piektdien, 12. jūnijā, plkst.10.00, Zaļās villas kvartālā (Krišjāņa Valdemāra 3);
  • Alūksnē: otrdien, 16. jūnijā, plkst.14.00, Alūksnes novada Sabiedrības centrā (Dārza 11);
  • Madonā: trešdien, 17. jūnijā, plkst.11.00, Madonas novada bibliotēkā (Skolas 12).

Piesakies dalībai šeit: http://ej.uz/AIFdienas!

AIF projektu dienas notiks visos Latvijas reģionos – kopā 16 pilsētās (kopējais dienu saraksts pieejams šeit). Saistībā ar COVID-19 ierobežojumiem publisku pasākumu rīkošanā, pasākumu garums būs 3h un notiks telpās, kurās iespējams nodrošināt distanci. Lai saņemtu individuālu konsultāciju (klātienē vai attālināti) par projektu aktivitāšu plānošanu un projektu sagatavošanu, aicinām sazināties ar AIF reģionālo koordinatoru Vidzemē, Valmieras novada fonda pārstāvi Gundegu Siliņu, e-pasts: gundega.silina PIE vnf PUNKTS lv; mob.tel.nr.: 20258200. 

Jau informēts, ka līdz pat 29. jūlijam plkst. 14:00 notiek projektu pieteikumu pieņemšana pirmajā AIF Stratēģisko projektu konkursā. Tas ir konkurss biedrību un nodibinājumu vairākgadu projektiem demokrātijas kultūras un cilvēktiesību jomā ar īstenošanas periodu no 2 līdz pat 4 gadiem ar atbalstu vienam projektam līdz 105 000 eiro. Sekojoši 19. jūnijā tiks izsludināts nākamais - Rīcības projektu konkurss steidzamu un aktuālu interešu pārstāvības iniciatīvu un pilsonisko aktivitāšu īstenošanai. Šo projektu īstenošanas laiks ir no 2 līdz 12 mēnešiem ar atbalstu vienam projektam - līdz 10 000 eiro.

Savukārt šī gada jūlijā ir plānots izsludināt Kapacitātes projektu konkursu par kopējo summu 1 060 000 eiro, kura mērķis ir aktivitāšu īstenošana NVO nereģistrētu iedzīvotāju grupu un pilsoniski aktīvu indivīdu spēcināšanai, sadarbību veidošanai un tīklošanai, organizāciju finanšu ilgtspējas attīstībai. 2021. gada janvārī tiks izsludināts otrs Stratēģisko projektu konkurss, savukārt 2021. gada beigās arī otrs Kapacitātes projektu konkurss. Tāpat 2020. un 2022. gadā tiks izsludināti divi konkursi informatīvi izglītojošas kampaņas ieviesēja atlasei demokrātijas kultūras stiprināšanai Latvijā. 

Uzzināt vairāk par Latvijas Aktīvo iedzīvotāju programmu, tās termiņiem, projektu konkursiem un pieejamo finansējumu iespējams Aktīvo iedzīvotāju fonda mājaslapā, kā arī AIF Facebook lapā. Tāpat aicinām sekot līdzi aktualitātēm Valmieras novada fonda mājaslapā un Facebook grupā “NVO Vidzemē”.

 

Papildu informācija:
Gundega Siliņa, Valmieras novada fonda projektu vadītāja
Aktīvo iedzīvotāju fonda Vidzemes reģiona konsultante
Tālrunis: 20258200; e-pasts: gundega.silina PIE vnf PUNKTS lv

http://www.vnf.lv / Facebook.com/ValmierasFonds / http://www.activecitizensfund.lv / Facebook.com/AktivoIedzivotajuFonds

Sestdien, 20.jūnijā, plkst. 21:00, ievadot Vasaras Saulgriežus un gada garāko dienu, Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicinās doties pirmajā šī gada pārgājienā “Kur saulīte rotājas” kopā ar aktīvā tūrisma entuziasti Santu Paegli. Aptuveni 12 km garais pārgājiens vedīs gar Gaujas krastiem, un tā laikā ikvienam būs iespēja ļauties saullēkta maģijai dabā.

Gauja gluži kā mākslinieka ota ar savu tecējumu iekrāso Valmieru. Vietām tās krasti ar straujo upes plūdumu vijas intensīvā krāsu paletē, citviet dabas rāmajā “gleznā” jaušami citi krāsu toņi. Viss vienuviet – starp četriem tiltiem pār Gauju. Pārgājiena dalībnieki varēs izbaudīt ainaviskos Gaujas krastus, kā ari smelties saulrieta burvības enerģiju Valmierā!  

Skatu terase pie Gaujas. Foto - Valmieras TIC. 

Pārgājiens būs apļveida, un tā sākums un noslēgums plānots pie Valmieras Tūrisma informācijas centra (Rīgas ielā 10). Pasākums ilgs aptuveni 3 stundas, un tas būs vidējas grūtības pakāpes. Pārgājiena laikā plānota vieta atpūtai, kur ikviens varēs baudīt sev līdzi paņemtās uzkodas un dzeramo ūdeni. Tāpat arī dalībnieki tiek aicināt līdzi savus ņemt pieres vai kabatas lukturīšus.

Dalības maksa pārgājienā – 4 EUR no personas, apmaksu veicot līdz pārgājiena dienai Valmieras Tūrisma informācijas centrā. Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc dalību lūgums pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot e-pastu tic PIE valmiera PUNKTS lv vai klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā.

Maršruts būs marķēts dabā ar balti-zilu marķējumu un pēc pasākuma būs pieejams ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam. Aicinām ikvienu doties dabā un, ievērojot visus drošības pasākumus, pavadīt laiku aktīvi Valmieras pusē! Citi pastaigu un velo maršruti pieejami šeit.

Nākamais aktīvās atpūtas pasākums plānots 26.jūlijā, kad kopā ar aktīvā tūrisma entuziasti Santu Paegli dosimies velobraucienā “Valmierai 737”, viesojoties arī Valmieras minerālūdens ņemšanas vietā. Vairāk informācijas par pasākumu tuvākajā laikā vortālā visit.valmiera.lv!

Informāciju sagatavoja:
Zane Krūmiņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Valmieras Tūrisma informācijas centra
Tūrisma projektu vadītāja
T. 25437177

Lai Valmierā attīstītu esošos un izveidotu jaunus tūrisma piedāvājumus Igaunijas un Latvijas tūristu piesaistei, aicinām  entuziastus un ekspertus, Valmieras patriotus un draugus – informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, mārketinga, dizaina un tūrisma nozaru pārstāvjus,  rezervēt 27. un 28.jūniju dalībai 24h hakatonā.

Viesi no Igaunijas Valmierā ir primārā ārvalstu tūristu mērķauditorija, kas Valmierā sastopama gan tūrisma un atpūtas vietās, Valmieras Tūrisma informācijas centrā, gan kafejnīcās, restorānos un tirdzniecības vietās. Arī naktsmītņu apkopotā statistika liecina, ka aptuveni 25% no visiem ārvalstu nakšņotājiem Valmierā bijuši tieši no Igaunijas (2019.gada dati). Tāpat Valmiera noteikti ir jaunatklājams tūrisma galamērķis vēl daudziem Latvijas iedzīvotājiem.

“Valmiera ir igauņiem draudzīgākā Latvijas pilsēta. Par ceļotāju no Igaunijas klātbūtni pilsētā pārliecinājāmies neilgi pēc Baltijas valstu robežu atvēršanas. Šovasar arī Latvijas iedzīvotājus aicinām uzdot sev jautājumu, kad es pēdējo reizi biju Valmierā? Pilsētas potenciāls uzrunāt Igaunijas un Latvijas tūristus ir liels un ceram, ka šis tūrisma hakatons būs viena no platformām, kurā atrast vēl neatklātus risinājumus tūrisma veicināšanai. Hakatons būs lieliska iespēja nozares profesionāļiem pieņemt Valmieras izaicinājumu, apliecināt sevi un iegūt vērtīgas balvas,” apciemot Valmieru un piedalīties hakatonā, iedrošina Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Hakatona dalībniekiem 24 stundu garumā tiks nodrošinātas darba telpas, aprīkojums, materiāli, enerģijai – garšīgas un veselīgas ēdienreizes, iespēja apmeklēt tūrisma objektus klātienē, pilnīga esošā tūrisma piedāvājuma informācija. Hakatona noslēgumā katra no jaunizveidotajām komandām prezentēs izstrādāto produkta, piedāvājuma, pakalpojuma ideju vai prototipu, savukārt starptautiska žūrija izvērtēs un noteiks labākos.

Vairāk informācijas un pieteikšanās no 11.jūnija www.valmiera.lv.

Hakatonu organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras Attīstības aģentūru, Valmieras Tūrisma informācijas centru, Vidzemes Augstskolu un Vidzemes Olimpisko centru.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Mob. tālr.: 26553317