Arhīva kalendārs

« July 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Valmieras pilsētas pašvaldība no jūnija beigām aicina valmieriešus paust viedokli par ieceri Jāņa Daliņa, Jaunzemju, Brīvības un Beverīnas ielu aptvertajā teritorijā satiksmi organizēt atbilstoši zīmju “Dzīvojamā zona” regulējumam.  Iesūtītie viedokļi un ierosinājumi tiks izskatīti Valmieras pilsētas pašvaldības Satiksmes drošības komisijas 18.augusta sēdē. Tādēļ līdz 16.augustam joprojām iespējams paust viedokli un ierosinājumus par piedāvāto satiksmes mierināšanas risinājumu.

Līdz šim ir saņemti 18 iedzīvotāju viedokļi un ierosinājumi. Visi viedokļi pauž atbalstu braukšanas ātruma samazināšanas nepieciešamībai. Piedāvātais dzīvojamo zonu izveides risinājums lielākoties tiek atbalstīts. Taču pausti ierosinājumi arī par zīmju “Maksimālā ātruma ierobežojuma zona”, kas visā zonā līdz zīmei “Maksimālā ātruma ierobežojuma zonas beigas” paredz braukšanas ātruma ierobežojumu, bet neparedz gājēju un velobraucēju priekšrocības. Paužot atbalstu dzīvojamo zonu izveidei, savukārt tiek rosināts arī meklēt papildu risinājumus, kā sekmēt zīmes “Dzīvojamā zona” braukšanas ātruma ierobežojuma ievērošanu. Pausti ierosinājumi arī samazināt atļauto maksimālo braukšanas ātrumu uz augstākas satiksmes intensitātes ielām, kas atdala dzīvojamās zonas vienu no otras.  

Dzīvojamās zonas izveide Jāņa Daliņa, Jaunzemju, Brīvības un Beverīnas ielu aptvertajā kvartālā radīs arī papildu satiksmes organizēšanas izmaiņas.  Beverīnas un Austrumu ielas krustojumā Beverīnas iela turpmāk būs galvenā attiecībā pret Austrumu ielu. Būtiski arī, ka Beverīnas ielas posmam no Brīvības līdz Jāņa Daliņa ielai pēc dzīvojamās zonas izveides atļautais braukšanas ātrums būs līdz 30 km/h.

Pašvaldība rosina pilsētā veidot pavisam 22 dzīvojamās zonas. Šāds risinājums tiek plānots, jo mazāks braukšanas ātrums ir drošāks mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem. Tas samazina grantēto ielu putēšanu vasarā. Un lielākoties pa šīm ielām pārvietojas automašīnas, kuru vadītāji dzīvo attiecīgajā dzīvojamajā zonā. Tādēļ kvartālu caurbraucošo automašīnu vadītāji šāda risinājuma dēļ būs rosināti izvēlēties augstākas satiksmes intensitātes ielas, kur atļautais braukšanas ātrums ir līdz 50 km/h. Jāņa Daliņa, Jaunzemju, Brīvības un Beverīnas ielu aptvertais kvartāls izvēlēts par dzīvojamās zonas izveides pilotprojektu, jo šī kvartāla iedzīvotāji līdz šim visaktīvāk rosinājuši mazināt atļauto braukšanas ātrumu.

Topošās dzīvojamās zonas aptverto mājsaimniecību iedzīvotāji aicināti paust viedokli, rakstot e-pastu uz info PIE valmiera PUNKTS lv vai rakstisku vēstuli Valmieras pilsētas pašvaldībai. Vēstuli iespējams sūtīt pa pastu vai atnest uz pašvaldību un ievietot pašvaldības pasta kastītē, kas atrodas labajā pusē pie pašvaldības ieejas durvīm Lāčplēša ielā 2 Valmierā. Iesniedzot viedokli, lūgums norādīt arī, vai esi Jāņa Daliņa, Jaunzemju, Brīvības un Beverīnas ielu aptvertās dzīvojamajās zonas iedzīvotājs.

Plašāka informācija, ko paredz zīmju “Dzīvojamā zona” uzstādīšana pieejama arī Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļa “Pilsēta” – “Ielu infrastruktūra”.

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Bieziņa

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā

Tālr.: 64210682; 26495997

Sestdien, 25.jūlijā, vairāk kā 20 Zemessardzes 22.kājnieku bataljona zemessargi pulcējās uz talku, lai kopīgiem spēkiem sakoptu vietu, kur nākotnē tiks ierīkots marķēts zaļais velo ceļš Smiltene-Valmiera-Ainaži.

Smiltenes novada domes Teritoriju apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine: “Jau pavasarī Zemessardzes 22.kājnieku bataljons uzrunāja pašvaldību, ka Smiltenes simtgades jubilejas gadā arī zemessargi vēlas iesaistīties sabiedrībai nozīmīgos darbos, sakopjot kādu vietu, tādā veidā palīdzot pilsētai uzplaukt vēl vairāk.”

Sestdien, 25.jūlijā, Zemessardzes 22.kājnieku bataljons organizēja sakopšanas talku “Mēs Smiltenei”, kur vairāku stundu laikā 1.kājnieku rotas zemessargi sakopa teoriju, kas atrodas Dzērves ielas galā, kur vēl līdz 1971. gadam atradās Smiltene–Valmiera dzelzceļa līnija, bet šobrīd ir pamesta un nesakopta teritorija.  Kopumā viena kilometra garumā izzāģēti krūmāji, ceļa nogāzes attīrītas no atkritumiem un kritušiem kokiem. Kopīgiem spēkiem paveikts nozīmīgs darbs, jo turpmāko mēnešu laikā tiks uzsāks darbs, lai šeit tiktu nomarķēts jauns zaļais velo ceļš, kas savienos maršrutu Smiltene-Valmiera-Ainaži.  

Zemessardzes 22.kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Dmitrijs Oreškins:  “Zemessardze ir integrāla sabiedrības sastāvdaļa, kurā brīvprātīgi iestājušies un dienē vietējie iedzīvotāji. Ja Smiltenes pilsēta svin šogad savu simtgadi, tad arī mēs tai gribam dot kaut ko no sevis, vienlaikus šādas aktivitātes stiprina esošo zemessargu pārliecību un veicina sadarbību ar pašvaldību.”

Agija Kukaine: “Zemessargi talkas laikā paveica nozīmīgus sakopšanas darbus jaunās velo takas zonā – nolasīja atkritumus, izzāģēja kritušos, sausos kokus, krūmus un atsevišķās vietās atbrīvoja vērtīgos kokus no krūmiem, izceļot takas ainavas vērtības. Liels paldies zemessargiem par izrādīto iniciatīvu un sadarbību pilsētvides sakopšanā!”

Pēc talkas visi devās uz Niedrāja ezeru, kur  muzikāli enerģisku sveicienu uz ezera sniedza Zemessardzes orķestra metāla pūšaminstrumentu ansamblis, kas bija ieradies no Rīgas. Bet pēc tam neformālā gaisotnē notika zupas vārīšana un ēšana, un sarunas ar pašvaldības vadību. Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš pārrunāja veiksmīgo sadarbību pilsētas svētku drošības un kārtības nodrošināšanā Vecajā parkā, kā arī nākotnes sadarbības iespējas līdzīgos pasākumos. Pateicībā par darbu un atbalstu priekšsēdētājs zemessargiem dāvināja simtgadei par godu veidotu brošūru “100 notikumi Smiltenes vēsturē”.

Smiltenes novada Tūrisma centra vadītājs Modris Apsītis atzinīgi novērtē padarīto, jo īsā laikā paveikts ļoti daudz: “Pirmie darbi ir paveikti, lai šis posms praktiski būtu gatavs izmantošanai velobraukšanai. Protams, nākotnē būtu jauki sakopt arī plašās ielejas nogāzes, bet tas jau ir vairāk estētisku mērķu labā. Liels paldies zemessargiem par sniegto ieguldījumu!”

Papildu informācija: 

Smiltenes novada pašvaldība ir iesaistījusies starpteritoriālā projektā “Zaļais velo ceļš – uzņēmēju aktivizēšanas iespēja” īstenošanā, kuru realizē vietējās rīcības grupas – biedrības: “Jūrkante”, “Abulas lauku partnerība”, “Cēsu rajona lauku partnerība”, “No Salacas līdz Rūjai”, Vidzemes lauku partnerība “Brasla” un “SATEKA”.  Projekts ir vērsts uz vides sakārtošanu un velo ceļu infrastruktūras uzlabošanu, projekta laikā notiek talkas, kurās sakopj velo ceļu posmus, kuri šobrīd ir sarežģīti izbraucami, notiek semināri kopā ar ekspertiem un uzņēmējiem, lai diskutētu par nepieciešamību uzstādīt brīdinošas zīmes uz autoceļiem par tuvojošos velo celiņu, kā arī par norādēm uz dabas un kultūrvēstures objektiem, saimniecībām, uzņēmumiem, servisiem, kurās velo braucēji var nakšņot, saņemt ēdināšanas un citus pakalpojumus.

 

Informāciju sagatavoja,
Marita Mūze
Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv; marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv
Mob.tel. 28334474

www.smiltene.lv