Arhīva kalendārs

« March 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Kocēnu novada dome sadarbībā ar SIA "ZAAO" organizē PET plastmasas pudeļu vākšanas akciju.

No 30.marta līdz 15.aprīlim nogādā PET pudeles uz savā pagastā uzstādīto PET pudeļu režģi un ļauj tām kļūt par unikālu vides instalācijas objekta daļu!

24. aprīlī, dienā, kad visā Latvijā norisināsies kustība “Lielā talka”, Kocēnu novadā no akcijā savāktajām pudelēm tiks veidotas plastmasas pudeļu skulptūras - radīti unikāli mākslas objekti. Vakarā tie tiks izgaismoti, šādā veidā akcentējot to, ka vide, kurā mēs dzīvojam, mums ir svarīga, kā arī aicinot cilvēkus pievērsties zaļākam dzīvesveidam. Mākslas objekti taps sadarbībā ar radošo organizāciju SIA "Balts uz melna". Tie būs apskatāmi Kocēnu novadā 24. un 25.aprīlļa vakarā, mākslas objektu atrašanās vieta tiks precizēta tuvojoties akcijas noslēgumam.

Iesaisties akcijā un esi daļa no instalācijas veidošanas, konteinerā ievietojot pudeli kas ir:

  • Tīra;
  • Ar korķīti;
  • Nesaspiesta;
  • Ar tilpumu - 1,5 litri vai 2 litri.

PET pudeļu savākšanai priekš mākslas objektiem, konteineri tiks izvietoti šādās vietās Kocēnu novadā:

  • Zilākalnā – pie pagasta pārvaldes ēkas;
  • Vaidavā – pie veikala “Jancis”;
  • Rubenē – pie Rubenes sporta nama;
  • Kocēnos – laukumā pie veikala Alejas ielā 7,
  • Dikļos – pie pagasta pārvaldes ēkas;
  • Bērzainē – ciema centrā, Centra ielā.

Lai top māksla, radoši darbi un zaļa Latvija!

Informāciju sagatavoja:
Nora Urbāne
Kocēnu novada domes
Kultūras un starptautisko sakaru koordinatore
Mob.tel.: 26988129
E-pasts: nora.urbane PIE kocenunovads PUNKTS lv

Alūksnes novada Sociālo lietu pārvalde ir pārcēlusies uz savām jaunajām telpām ēkā Uzvaras ielā 1, Alūksnē.

Sakarā ar pārcelšanos, pagaidām ar pārvaldes darbiniekiem var sazināties pa mobilajiem tālruņiem vai e-pastā. Kontaktinformācija pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Sociālās un citas iestādes/Alūksnes novada Sociālo lietu pārvalde. Tā kā ārkārtējās situācijas laikā iestāde turpina pakalpojumu sniegšanu attālināti, līdz 6. aprīlim klienti aicināti savus iesniegumus iemest pastkastītē pie Sociālo lietu pārvaldes līdzšinējās atrašanās vietas Lielā Ezera ielā 11, Alūksnē.

Ēka Uzvaras ielā 1, Alūksnē, pārbūvēta Sociālo lietu pārvaldes un tās struktūrvienību vajadzībām Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Infrastruktūras risinājumi deinstitucionalizācijas īstenošanai Alūksnes novadā”, izveidojot daudzfunkcionālu sociālo pakalpojumu centru. Ēkā būs izvietots dienas aprūpes centrs un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, dienas aprūpes centrs un specializētās darbnīcas personām ar garīga rakstura traucējumiem, kā arī Alūksnes novada Sociālo lietu pārvalde.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālruņi: 64381502; 26646749
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Lieldienās, no 4.-5. aprīlim, Līgatnē norisināsies brīvdabas orientēšanās pastaiga “Lieldienu zaķu foto medības”. Par aktīvāku un aizrautīgāku svētku svinēšanu parūpējies Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs kopā ar Līgatnes uzņēmējiem, biedrībām un iestādēm, izveidojot interaktīvu orientēšanās pastaigu gleznainajā Līgatnes apkaimē. Izmantojot vietni aizej.lv aicinām doties foto medībās, meklējot bailīgus zaķēnus, smuidrus garaušus, slapjus trušus un vēl daudzus citus zaķus Līgatnē.

Sinoptiķi solīs īsteni labu laiku, lai dotos brīvdabas pastaigā, tāpēc Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs aicina apmeklēt Līgatnes novadu, kurā šogad pulcēsies dažādi zaķi – Līgatnes dabas takās mītošie baltie un pelēkie zaķi, Vienkoču parkā dzīvojošās māsas trusenītes, kā arī orientēšanās pastaigai izveidotie zaķu tēli.

Brīvdabas orientēšanās pastaiga “Lieldienu zaķu foto medības” ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids kopā ar ģimeni, dodoties  Līgatnes apkaimes izpētes pastaigā.

Pastaigai nav noteikta maršruta, tāpēc tā ir pa spēkam ikvienam, izvēloties sev piemērotāko pastaigas maršrutu. Viss, kas nepieciešams dalībai šajā pastaigā, ir mobilais telefons ar fotokameru un pieejamu interneta pieslēgumu. Atverot aizej.lv jāizvēlas pastaigas vieta - Līgatnes pilsēta vai/un Augšlīgatne. Atrodot Lieldienu zaķi, tas ir jānofotografē  tā, lai ir redzams zaķa vārds un viens no pastaigas komandas dalībniekiem. Katra zaķu foto medību komanda saņems Lieldienu balvu par veiksmīgi paveikto darbu.

Tiem, kuri neizmanto mobilās ierīces, būs pieejamas arī pastaigas darba lapas, kuras drukātā formātā pastaigu dienās būs pieejamas Līgatnes Tūrisma informācijas centrā (Spriņģu iela 2, Līgatne), savukārt drukas formātas lapas var izdrukāt arī paši, materiālus meklējot -  www.ligatne.lv, kā arī sociālā tīklā Facebook lapā – Notikumi Līgatnes novadā.

Dalība pastaigā ir bezmaksas. 

Pastaiga būs jauki pavadīts laiks Lieldienu brīvdienās, taču visiem dalībniekiem jāņem vērā valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un individuālā atbildība par savu veselību.

Uzziņai: Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs piedāvā dažādas izklaides un atpūtas iespējas arī valstī noteikto ierobežojumu laikā. Iepazīties ar plašāku tūrisma piedāvājumu var tīmekļa vietnē www.visitligatne.lv un sociālā tīklā Facebook kontā @visitligatne, apskatot Līgatnes apkārtnes iespējas.

Papildu informācijai:
Pašvaldības aģentūra “Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs”
Kaspars Grīnfelds
+371 29184737
kultura@ligatne.lv