Arhīva kalendārs

« July 2021 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Šodien, 1.jūlijā, plkst.11.00 aizritēja pirmā Smiltenes novada pašvaldības domes sēde, kurā jaunievēlētie Smiltenes novada pašvaldības domes deputāti par domes priekšsēdētāju ievēlēja Edgaru Avotiņu Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” Smiltenes novada saraksta līderi.

Uz sēdi, kuru sasauca un vadīja Smiltenes novada pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aurika Zīvere, bija ieradušies visi 15 jaunievēlētie domes deputāti:  saraksta „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”– Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” deputāti: Edgars Avotiņš, Andris Abrāmovs, Inga Ērgle, Mārtiņš Vīgants Jānis Āboliņš; “Latvijas Attīstībai” deputāti Gita Mūrniece, Raivis Vizulis, Māris Zālītis un Dainis Aļeksējevs, saraksta „PROGRESĪVIE” deputāti  Ervins Labanovskis un Otārs Putrālis,  partijas „Jaunā Vienotība” deputātes Ilze Vergina un Astrīda Harju, „Zaļo un Zemnieku savienības politiskās partijas “Latvijas Reģionu Apvienība” deputāti Toms Markss un Ainārs Mežulis.

Sēdes dienas kārtībā bija jautājums par domes priekšsēdētāja ievēlēšanu.  Deputāts Andris Abrāmovs uz balsošanu izvirzīja Edgara Avotiņa kandidatūru. Balsojot atklāti, deputāti ar 13 balsīm “par” un 2 balsīm “pret” par Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ievēlēja izvirzīto kandidātu Edgaru Avotiņu. 

Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs, ikvienam deputātam novēlot izturību, izsludināja ārkārtas domes sēdi, plkst. 16.00 ar darba kārtībā sekojošiem jautājumiem –par Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu amatā, par Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu amatā, par pastāvīgo domes komiteju izveidi un par pastāvīgo domes komiteju locekļu ievēlēšanu.

 

Informāciju sagatavoja:


Linda Beitika,

Smiltenes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja amatā šodien, 1. jūlijā, ar 8 balsīm “par” ievēlēts līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers (Jaunā VIENOTĪBA).

Pirmajā Alūksnes novada domes jaunā deputātu sasaukuma sēdē bija pulcējušies visi 15 ievēlētie deputāti: Arturs Dukulis, Modris Lazdekalns, Druvis Mucenieks un Artūrs Grīnbergs no Zaļo un Zemnieku savienības, Dzintars Adlers, Maruta Kauliņa un Jānis Skulte no partijas “Jaunā VIENOTĪBA”, Līga Langrate, Verners Kalējs un Modris Račiks no Jaunās konservatīvās partijas”, Druvis Tomsons un Ilze Līviņa no Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Aivars Fomins un Elita Laiva no “VIDZEMES PARTIJAS, politiskās partijas “Latvijas Reģionu Apvienība” un Jānis Sadovņikovs no partijas “Latvijas attīstībai”.

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti trīs kandidāti: Modris Lazdekalns izvirzīja Arturu Dukuli, Maruta Kauliņa izvirzīja Dzintaru Adleru, Verners Kalējs izvirzīja Līgu Langrati. Līga Langrate savu kandidatūru Alūksnes novada domes priekšsēdētāja amatam atsauca.

Par Dzintaru Adleru domes priekšsēdētāja amatā balsoja 8 deputāti - Dzintars Adlers, Maruta Kauliņa, Jānis Skulte,  Līga Langrate, Modris Račiks, Druvis Tomsons, Ilze Līviņa un Jānis Sadovņikovs.

Par Arturu Dukuli domes priekšsēdētāja amatā balsoja 6 deputāti - Arturs Dukulis, Modris Lazdekalns, Druvis Mucenieks, Artūrs Grīnbergs, Aivars Fomins un Elita Laiva.

Abus domes priekšsēdētāja amata kandidātus neatbalstīja Verners Kalējs.

Pēc ievēlēšanas Alūksnes novada domes priekšsēdētāja amatā Dzintars Adlers pateicās deputātiem par atbalstu un iepriekšējo sadarbību.

- Kļūt par Alūksnes novada domes priekšsēdētāju ir liels gods un liela atbildīga pret ikvienu vēlētāju, pret savu novadu un valsti. Es apņemos šo darbu veikt godprātīgi, strādājot katra iedzīvotāja labā, lai mēs nākotnē varētu izpildīt visus tos solījumus, ko esam devuši saviem vēlētājiem. Neapšaubāmi, ka iepriekšējā 12 gadu pieredze pašvaldības darbā mani ir norūdījusi, ir izveidojušies labi kontakti valdībā un ceru, ka, izdosies, izmantojot visus šos sakarus un nākotnē strādātu ciešā sadarbībā ar mūsu valdību un īstenotu tos solījumus, ko solījām saviem vēlētājiem. Ceru izveidot novadā stipru valdību, mans sapnis ir bijis izveidot tādu valdību, kas ir spogulis Ministru kabinetam, lai arī šajā ziņā mēs saņemtu pēc iespējas maksimālu atbalstu, stiprinātu savu novadu, mazinātu sociāli ekonomisko nevienlīdzību starp citām teritorijām un veiksmīgi strādātu. Gods kalpot Alūksnes novadam, - pēc ievēlēšanas sacīja Dz. Adlers, aicinot uz sadarbību gan domes deputātus, gan novada iedzīvotājus.

Sēdes noslēgumā domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers informēja, ka sēde par domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēšanu tiks sasaukta atsevišķi.

Ar sēdes audioierakstu var iepazīties Alūksnes novada pašvaldības mājaslapā www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Par Alūksnes novada domes darbu/Domes sēžu audio ieraksti.

FOTO:

IMG_8873, IMG_8913 – Jaunievēlētais Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers

IMG_8898 – Alūksnes novada domes jaunais deputātu sastāvs pēc pirmās domes sēdes

Evitas APLOKAS foto

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālruņi: 64381502; 26646749

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

1. jūlijā, Valmieras sākumskolā, Leona Paegles ielā 40A notika pirmā Valmieras novada pašvaldības domes sēde. Tajā piedalījās 18 no 19 pašvaldību vēlēšanās 5.jūnijā ievēlētie deputāti – Jānis Baiks, Ričards Gailums, Jānis Olmanis, Guntis Gladkins, Jānis Skrastiņš, Guna Ķibere, Toms Upners, Jānis Dainis, Andris Klepers, Guntars Štrombergs, Reinis Muižnieks, Kaspars Kļaviņš (“Valmierai un Vidzemei”), Harijs Rokpelnis, Juris Jakovins, Edgars Grandāns (“Latvijas Zemnieku savienība”), Jānis Grasbergs, Mareks Bērziņš (“Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK””), Jānis Upenieks (“Jaunā Vienotība”). Domes sēdē nepiedalījās Vugars Ecmanis (“Latvijas Zemnieku savienība”).

Pirmās Valmieras novada pašvaldības domes sēdes pirmais jautājums bija “Par Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu”. Pirmo sēdi vadīja Valmieras novada pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ilze Polka.

Domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti: Jānis Baiks un Harijs Rokpelnis. Domes priekšsēdētāju deputāti ievēlēja no sava vidus, izdarot atzīmes vēlēšanu zīmēs.

16 deputātiem – Jānim Dainim, Guntaram Štrombergam, Gunai Ķiberei, Ričardam Gailumam, Andrim Kleperam, Tomam Upneram, Guntim Gladkinam, Jānim Olmanim, Edgaram Grandānam, Jānim Skrastiņam, Jānim Baikam, Jānim Upeniekam, Reinim Muižniekam, Kasparam Kļaviņam, Jānim Grasbergam, Marekam Bērziņam,– balsojot “par”, diviem deputātiem – Jurim Jakovinam un Harijam Rokpelnim – balsojot “pret”, par Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Baiks.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks pēc ievēlēšanas pateicās visiem vēlētājiem par balsojumu pašvaldību vēlēšanās, ievēlēto deputātu sastāvu, kas ir ļoti labs, jo pārstāv visu novadu, un kuri tālāk veidos novada nākotni, un deputātiem par pausto uzticību vadīt Valmieras novadu: “Līdz šim es esmu vadījis Valmieras pilsētu. Esmu to darījis pēc labākās sirdsapziņas. Mēs visi varam lepoties ar to, ka Valmiera ir Latvijas veiksmes stāsts. Tagad es apņemos tikpat enerģiski, tikpat godprātīgi turpināt darbu, lai viss Valmieras novads taptu par labāko vietu dzīvošanai, strādāšanai, atpūtai, sportošanai, kultūras baudīšanai un daudzām citām lietām. Mēs to kopīgi izdarīsim! Darba būs daudz, jo Valmieras novadā ir apvienojušās 8 pašvaldības. Izaicinājumu būs ļoti daudz, lai Valmieras novads kļūtu par tādu novadu, kādu esam iedomājušies. Lai iedzīvotājiem uzlabotos daudzas lietas, lai katrs justos droši Valmieras novadā. Es darīšu visu, kas manos spēkos, lai mēs kopīgi varētu izveidot Valmieras novadu par stiprāko Latvijā!”

Pēc ievēlēšanas Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks izsludināja ārkārtas domes sēdi 1.jūlijā plkst. 17.30. Domes sēdes tiešraides links: https://www.youtube.com/watch?v=8PuQxY8fxak

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Melece

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr.:26553317