Arhīva kalendārs

« September 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

11. oktobrī Kocēnu novada Zilākalnā notiks sliežu velosipēdu atklāšanas pasākums, kurā ar svinīgām uzrunām, aktīvu pedāļu mīšanu un vēstures stāstiem jaunatklās Zilākalna iekāpšanas peronu un sliežu ceļu, pa kuru turpmāk notiks sliežu velosipēdu braucieni. 

 

Industriālā mantojuma diena sāksies ar sliežu velosipēdu atklāšanu plkst. 10.00 uz senā Zilākalna iekāpšanas perona, Kultūras ielas noslēgumā. Ikviens aicināts sagaidīt sliežu velosipēdu svinīgo atbraukšanu, kas turpināsies ar svinīgām uzrunām un paldies vārdiem no Kocēnu novada domes. Protams, turpinājumā ikvienam būs iespēja sliežu velosipēdus izmēģināt un izbraukt pa Zilākalna šaursliežu atzaru. Lai viss notiktu droši, šajā dienā darbosies brīvprātīgie palīgi, kuri instruēs par drošību brauciena laikā un palīdzēs velosipēdus apgriezt braucienam noslēdzoties. Savukārt, lai atklāšana notiktu laikā un uz jautras nots, to vadīs Uģis Melders. 

Braucieni turpināsies līdz plkst. 14.00, kad ikviens interesents varēs velosipēdus izmēģināt un uzdot interesējošus jautājumus izgatavotājiem – biedrībai "Bānīša Draugu klubs". Jārēķinās, ka velosipēdus vienlaicīgi varēs izmantot 16 cilvēki, tāpēc, lai gaidīšana būtu interesantāka, uz svētkiem būs atbraucis picu bārs uz riteņiem “GAZ 53”. Bez picām varēs iegādāties arī siltus dzērienus. 

Svētki turpināsies ar stāstu pēcpusdienu ZTornī plkst. 15.00. Ar atmiņu stāstiem dalīsies vietējais Zilākalna ciema iedzīvotājs Jānis Plānis, kurš 40 gadus strādājis par Zilākalna kūdras fabrikas pievedceļa priekšnieku. Stāstu pēcpusdienu moderēs vēsturniece Ineta Amoliņa. Interesenti uz stāstu vakaru lūgti iepriekš pietiekties – turisms PIE kocenunovads PUNKTS lv, +371 28644530, jo vietu skaits ir ierobežots. 

Jau informējām, ka Kocēnu novada dome 2019. gada pavasarī, iesniedzot pieteikumu vietējās rīcības grupas biedrības "Vidzemes lauku partnerība "Brasla" " izsludinātajā LEADER projektu konkursa VII kārtā, saņēma finansiālu atbalstu projektam “Minies pa sliedēm”, kas paredzēja sliežu velosipēdu izgatavošanu un uzstādīšanu Zilākalna ciemā – uz bijušā šaursliežu dzelzceļa līnijas (Ainaži – Valmiera) atzara uz Zilākalna ciemu. Projekta kopējās izmaksas ir 19 989,20 eiro,  no kuriem publiskais finansējums ir 18 000,00 eiro, bet Kocēnu novada domes līdzfinansējums ir 1989,20 eiro.

 

Informāciju sagatavojis:

Toms Treimanis

Kocēnu novada domes

Attīstības nodaļas

Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centra vadītājs

Mob.tel.: 28644530

E-pasts: turisms PIE kocenunovads PUNKTS lv

24. septembrī Valmieras domes deputāti, lai pieteiktos valsts mērķdotācijai kopīga jaunveidojamā novada pašvaldības administratīvās struktūras projekta izstrādei, lēma par apņemšanos par projekta izstrādi līdz 2021. gada 1. jūnijam. 

Lai pieteiktos valsts mērķdotācijai, pašvaldībai, kurā ir visvairāk iedzīvotāju – jaunveidojamajā Valmieras novadā – Valmierai, līdz 30. septembrim Valsts reģionālās attīstības aģentūrai atbilstoši 15.09.2020. Ministru kabineta noteikumiem nr.577 “Kārtība, kādā administratīvi teritoriālās reformas ietvaros pašvaldībām piešķir valsts mērķdotāciju kopīga jaunveidojamā novada pašvaldības administratīvās struktūras projekta izstrādei” ir jāiesniedz pieteikums un domes lēmums par apņemšanos sagatavot projektu. 

Kā lemts apvienojamo pašvaldību Finanšu komisijā, jaunveidojamā novada pašvaldības administratīvās struktūras projektu izstrādās Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta (HESPI) pētnieki kopā ar visu apvienojamo pašvaldību izpilddirektoru darba grupu un iesaistot nozaru speciālistus. 

Pētījumā būs jāiekļauj: apvienojamo pašvaldību iestāžu un struktūrvienību, kapitālsabiedrību, biedrību un nodibinājumu, kā arī citu pašvaldības institūciju darbības raksturojums; jaunveidojamā novada pašvaldības iestāžu un struktūrvienību, kapitālsabiedrību, biedrību un nodibinājumu, kā arī citu pašvaldības institūciju turpmākās darbības modelis jaunizveidotajā novadā un, ja nepieciešams, arī informācija par kapitālsabiedrību, biedrību, nodibinājumu un citu pašvaldības institūciju reorganizāciju; jaunizveidotā novada domes administrācijas pārvaldes modelis; jaunizveidotā novada pašvaldības nolikuma projekts. 

Paredzētais valsts budžeta finansējums ir līdz 18 750 eiro vienam projektam. Pēc pieteikuma apstiprināšanas, projekts būs jāizstrādā sešu mēnešu laikā.

Informāciju sagatavojusi:

Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
 Mob. tālr.: 26553317

Vai esi jau pamanījis, cik skaisti krāšņā rudens ota glezno Latvijas dabu? Šis ir īstais laiks, kad aut kājas un doties ieraudzīt pašu acīm dabas krāšņumu topošajā Valmieras novadā! Valmieras Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Strenču novadu aicina piedalīties tūrisma akcijā “Iepazīsti savējos”, kas norisināsies līdz 31.oktobrim!

 Dalībniekiem, vadoties pēc foto fragmentiem un raksturojošiem pavedieniem objektu aprakstos, jāatrod konkrētās vietas dabā. Netālu no foto fragmenta vietām atradīsies koka ripa ar iegravētu jautājumu. Atbildes uz jautājumiem aicinām ierakstīt akcijas bukletā. Ja tomēr nevedas nojaust vietu pēc foto fragmenta vai norādēm, iespējams izmantot arī bukletā norādītās GPS koordinātas, kas akcijas dalībniekus aizvedīs uz konkrētajiem objektiem. Apceļojot Valmieras pusi, būs iespējams iepazīt senas muižas un dabas vietas un vērot, kā zeltaino lapu plīvurs tās ietinis rudenīgā seģenē. Izstaigājot takas un apmeklējot dažādus dabas objektus, varēs sajust krāsu, smaržu, ūdens čalošanas un putnu dziesmu daudzveidību, kā arī atklāt Gaujas un Salacas ieleju rudens krāšņumu.

Kopskaitā tūrisma akcijā iekļautas 20 dažādas vietas gan Valmieras pilsētā, gan apkārtējos novados. Lai pretendētu uz galveno balvu – tūristu klases velosipēdu – vai citām veicināšanas balvām, nepieciešams apmeklēt vismaz desmit objektus.

Aizpildītos akcijas bukletus līdz 2020.gada 2. novembrim gaidīsim Valmieras TIC (Rīgas ielā 10 Valmierā, LV-4201) vai Valmieras pilsētas pārstāvniecībā Rīgā (11.novembra krastmalā 29 Rīgā, LV-1050), ienesot tos klātienē vai arī atsūtot pa pastu (2.novembris – pasta zīmoga datums).

Akcijas noslēguma pasākums plānots 2020.gada 7.novembrī Valmierā, kad spēles veiksmīgākie dalībnieki pēc nejaušības principa saņems veicināšanas balvas no Valmieras pilsētas, kā arī Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Strenču novada tūrisma uzņēmumiem. Galveno balvu – tūristu klases velosipēdu – nodrošina Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar SIA “Aktīvā tūrisma centrs EŽI”. Laipni gaidīti Valmieras pusē! Lai piedzīvojums sākas!

Informāciju sagatavojusi:

Baiba Misiņa

Valmieras Tūrisma informācijas centra

Tūrisma informācijas konsultante

Mob. tālr.: 25770028