Arhīva kalendārs

« September 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Aicinām uz izrādēm Lubānā “No Ceikstes līdz Aiviekstei” 19., 20., un 27. septembrī plkst. 18.00. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās. Ielūgumus uz izrādi iespējams rezervēt pa t. 26374962.

Lubānas amatierteātris  “Priekšspēle” šovasar  iegūst jaunu pieredzi, iestudējot kopienas teātra izrādi par Lubānu, tās dabu un metroloģiskiem pētījumiem, ko daudzu gadu garumā veikusi lubāniete Marija Diliavka. Viņu lubānieši var atpazīt izlasot stāstu grāmatā “Simts stāstu par Lubānu”  73 lpp.  stāstā “Mazliet neparasts darbs”. 

Šīs izrādes aktieru lomās iejutīsies gan Lubānas amatierteātra aktieri, gan biedrības “Aborieši” dalībnieki. Izrādes forma būs pastaiga, kuras laikā izrādes skatītāji satiks izrādes varoņus un dabas iedvesmotus tēlus.  Izrādi veido: dramaturgs un režisors Jānis Balodis, režisora asistente Ilze Kraukle, izrādes muzikālo noformējumu veidos Andrejs Grimms un Paula Ābele, kostīmu konsultante Anna Aizsilniece, kustību konsultante Alise Putniņa. Izrādes tapšanā informatīvu atbalstu sniedz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šo projektu palīdzēs realizēt un konsultēs fonds INITIUM, kas ir kopienas teātra metožu ieviesējs Latvijā un kopš 2018. gada projekta ‘’Latvijas stāsti. Šekspīrs satiek Blaumani’’ ietvaros realizējis meistarklases dažādu valstu profesionāļu vadībā, kurās piedalījušies vairāk kā 100 Latvijas profesionālā teātra mākslinieki, amatierteātru režisori, pedagogi, folkloristi, antropologi un sociālie darbinieki. Šīs meistarklases apmeklēja arī Lubānas amatierteātra režisore Ilze Kraukle. 2019. gadā skatītājus sastapa 10 kopienas iestudējumi, kas visi bija INITIUM producēti, un šobrīd fonda darbība kopā ar Lietuvas un Igaunijas organizācijām turpinās Baltijas kopienas teātra skolā (Baltic Applied Theatre School).

Par projekta finansiālu atbalstu pateicamies Lubānas novada pašvaldībai un Latvijas valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītajai 2020. gada Vidzemes kultūras programmai.

Informāciju sagatavojusi: Ilze Kraukle, Lubānas novada pašvaldības kultūras darba speciāliste.

 

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola sadarbībā ar skolas atbalsta biedrību, Vidzemes plānošanas reģionu, Valsts kultūrkapitāla fondu un Cēsu novada pašvaldību 30.augustā Koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē organizēja Vidzemes reģiona mūzikas skolu talantīgāko audzēkņu un konkursu laureātu koncertu “Vidzemes talanti”.

Koncertā piedalījās Vidzemes mūzikas skolu audzēkņi – konkursu laureāti – no Alojas, Alūksnes, Cēsīm, Dzērbenes, Jaunpiebalgas, Limbažiem, Madlienas, Madonas, Rūjienas, Staiceles, Strenčiem, Valmieras, un Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā.

Koncerta skatītāji varēja dzirdēt akordeona, čella, fagota, flautas, klavieru, marimbas, trompetes, saksofona, vijoles spēli, kā arī solo dziedāšanu.

Liels paldies koncerta atbalstītājiem: Vidzemes plānošanas reģionam, Valsts kultūrkapitāla fondam, Cēsu novada pašvaldībai, Cēsu Kultūras un Tūrisma centram, SIA “Beātus” un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas atbalsta biedrībai.

Paldies koncerta dalībniekiem, pedagogiem un vecākiem!

Informāciju sagatavojusi:
Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas
Projektu vadītāja
Elīna Eglīte

12. un 13.septembrī Valmierā norisināsies 57.Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības sporta spēles, pulcējot dalībniekus no visas Latvijas, kuri startēs finālsacensībās peldēšanā, volejbolā, svara stieņa spiešanā guļus un basketbolā.

 

12.septembrī Valmieras Pārgaujas sākumskolā no plkst.10.00 (reģistrēšanās no plkst.9.00) norisināsies sacensības volejbolā. Valmieras 5.vidusskolā no plkst.11.30 (svēršanās no plkst.10.00) notiks svaru stieņa spiešana guļus. Valmieras peldbaseinā no plkst.13.00 (iesildīšanās no plkst.12.05) notiks sacensības peldēšanā.

Savukārt 13.septembrī Valmieras 5.vidusskolā no plkst.10.00 (reģistrēšanās no plkst.9.00) notiks spēles basketbolā, bet Valmieras Pārgaujas sākumskolā no plkst.10.00 (reģistrēšanās no plkst.9.30) – spēles volejbolā.

57.Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības sporta spēles apvieno 22 sporta veidus, sacensībās piedaloties sportistiem vecumā no 25 līdz 93 gadiem. Sacensību mērķis ir uzturēt sporta veterānu saikni ar iemīļoto sporta veidu, izmantojot to kā vienu no virzītājspēkiem tautas sporta tālākai izaugsmei un attīstībai Latvijā, kā arī veicināt veterānu – senioru sporta attīstību Latvijā, popularizējot sportu kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu, kas sekmē cilvēka vispusīgu attīstību.

Jāpiemin, ka pērn Latvijas pilsētu konkurencē Valmiera absolūtajā vērtējumā ieguva ceturto vietu.

Sporta spēļu norisi atbalsta arī Valmieras pilsētas pašvaldība.

 

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26443410

24. septembrī plkst. 18:30 Valmieras Tūrisma informācijas centrs atsāks Ceļotāju stāstu vakaru rudens sezonu, aicinot uz pirmo jaunās sezonas stāstu vakaru “Ceļojums kā izaicinājums!”

 

Apceļot 30 valstis līdz 30 gadu vecumam un uzkrāt bagātu pieredzi bijis kārtīgs izaicinājums piedzīvojumu meklētājam Mārcim Bogdanovam. Šajā dzīves ceļojumā piedzīvots ne mazums izaicinājumu un interesantu situāciju. Piemēram, kā rīkoties, kad svešā valstī un pilnīgi nomaļā vietā attopies ar divām caurām auto riepām, vienu tukšu rezerves riepu un bez pumpja? Ko darīt, ja Madeiras salās esi apmaldījies kalnu takās neilgi pirms saulrieta? Stāstu vakarā uzzināsiet, kāpēc Mārča lidojums uz kora koncertu Polijā izvērtās pavisam smieklīgs un kāpēc viņam Jordānijas galvaspilsētā Ammānā nācās nodarboties ar teju vai kontrabandu. Savukārt dažus izaicinājumus izdevies izplānot pavisam neticamus, piemēram, kā par 79 EUR izplānot un apceļot Barselonu! Par šiem un daudziem citiem lielākiem un mazākiem piedzīvojumiem būs iespējams uzzināt Ceļotāju stāstu vakarā Valmierā.

Dalība Ceļotāju stāstu vakarā ir bezmaksas. Lai ievērotu drošību un sociālās distancēšanās noteikumus, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, jo apmeklētāju skaits ir ierobežots. Pieteikties dalībai Ceļotāju stāstu vakarā iespējams, rakstot uz tic PIE valmiera PUNKTS lv vai zvanot pa tālruni 26332213.

Nākamais stāstu vakars notiks 2020.gada 29.oktobrī. Par to plašāku informāciju jau drīzumā atradīsiet www.visit.valmiera.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Baiba Misiņa

Valmieras Tūrisma informācijas centra

Tūrisma informācijas konsultante

Mob. tālr.: 25770028

Gulbenes novada pašvaldība 2020.gada 16. un 17.septembrī atjaunotajā Stāmerienas pilī organizē bezmaksas seminārus parku un dārzu speciālistiem un citiem interesentiem. Zinošu un iedvesmojošu lektoru vadībā tiks piedāvāta iespēja gan papildināt zināšanas ar teritoriju kopšanu un veidošanu saistītos jautājumos, gan smelties iedvesmas devu ierosmei jauniem attīstības projektiem.

Pieteikšanās semināriem līdz 14. septembrim, aizpildot anketu ŠEIT.

Semināri tiek organizēti starptautiskā projekta “Parki bez robežām” ietvaros, kurā ir apvienojušies septiņi partneri gan no Latvijas, gan Krievijas. Projekta rezultātā  tiks pilnveidoti un attīstīti 7 dabas objekti-parki, uzlabojot teritorijas pievilcību, pieejamību un ilgtspēju, trīskāršojot parku apmeklētāju skaitu.    Gulbenes novadā tika labiekārtota Spārītes parka daļa, izveidojot celiņus un atpūtas vietas.

Tāpat projekta laikā starp partneriem tiks stiprināta sadarbība, organizēta pieredzes apmaiņa starp parku un dārzu speciālistiem, paaugstināta izpratne un zināšanas par vidi, izmantojot zaļās klases, dabas takas un pasākumus, kas tiks rīkoti projekta ietvaros;

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Gulbenes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli. Projekts "Parks without borders" Nr. LV-RU-023.

Šovasar nedēļas nogalēs laukumā pie Hanzas sienas astoņos Hanzas namiņos varēja satikt amatu meistarus un mājražotājus un iegādāties dažādas saimniecībā noderīgas lietas. Iestājoties rudenim, jau no sendienām veidojusies tradīcija, ka šajā gadalaikā notiek aktīvākais tirgošanās laiks, kad visapkārt notika lielāka un mazāka tirgošanās, lai ļaudis varētu iepirkt nepieciešamās preces ziemai.

Valmierā,  atbalstot vietējos mājražotājus, zemniekus, amatniekus, kā arī citus vietējo produktu un preču ražotājus, lemts, ka turpmāk  Valmieras Hanzas tirgus tematiskie tirdziņi notiks divas reizes mēnesī – sestdienās no plkst.10.00 līdz 17.00, pulcējot brangāku skaitu tirgotāju – ap 50 dažādu amatu meistarus un mājražotājus.

 

No 18. līdz 19.septembrim Valmieras centrā, laukumā pie Hanzas sienas, tajā skaitā arī Hanzas namiņos, notiks Vidzemes Uzņēmēju dienas. Savukārt pirmais tematiskais tirgus notiks 26.septembrī – “Nobaudi rudeni Valmierā”. Savukārt 10. un 24.oktobrī aicinās tradicionālais “Simjūda gadatirgus”, kas vēsturiski vairāku dienu garumā pilsētā noticis jau viduslaikos. 7. novembrī notiks “Mārtiņdienas gadatirgus”, bet 21. novembrī, 5. un 19.decembrī, atzīmējot Ziemassvētku gaidīšanas laiku, notiks “Ziemassvētku tirdziņš”.

Tirgošanās dienām septembrī un oktobrī pieteikšanās notiek līdz 11.septembrim vai līdz brīdim, kad visas tirdzniecības vietas būs aizpildītas. Aktuālā informācija par pieejamo vietu skaitu mājaslapā valmierasmuzejs.lv. Tirgotāji tirdzniecības vietas Hanzas laukumā un Hanzas namiņos septembrī un oktobrī varēs izmantot bez maksas.

28.septembrī Valmieras muzeja mājaslapā tiks izsludināta pieteikšanās uz šī gada novembra un decembra tematiskajiem tirdziņiem. Aicinām sekot līdzi informācijai mājaslapā valmierasmuzejs.lv, sadaļā “Aktualitātes”!

Lai nodrošinātu sortimenta daudzveidību, izvērtējot pieteikumus, tiks nodrošināta iespēja tirgoties dažādiem mājražotājiem. Ja tiksiet apstiprināts tirdzniecībai laukumā pie Hanzas sienas vai Hanzas namiņā, organizatoru pārstāvis sazināsies ar pieteikuma formā norādīto kontaktpersonu trīs darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

Plašāka informācija un nolikums valmierasmuzejs.lv.

Jautājumu gadījumā lūgums rakstīt e-pastu muzejs PIE valmiera PUNKTS lv vai zvanīt 26514633.