Arhīva kalendārs

« September 2020 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Ikviens, kas vēlas pirkt un pārdot, 19.septembrī no pulksten 9.00 līdz 13.00 būs gaidīts mājražojumu un amatniecības gadatirgū “Ražojam paši”, kas norisināsies centrālajā skvērā Gulbenē.

Gadatirgū varēs iegādāties dažādus mājražotāju un zemnieku ražotos un audzētos gardumus, dārza un meža veltes, puķes un stādus, skaistos amatnieku, rokdarbnieču un keramiķu darinājumus. Tirgus pulcēs tuvākus un tālākus amata meistarus un mājražotājus. 

Gadatirgus atmosfēru papildinās arī muzikāli un deju priekšnesumi. Tirgus apmeklētāju priekam muzicēs Gregs un draugi un dejos Gulbenes kultūras centra jauniešu tautisko deju kolektīvs “Zelta Rūsiņš” un vidējās paaudzes tautisko deju kolektīvs “Apinītis”. Ikvienam būs arī iespēja iepazīt Gulbenes novada tūrisma pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu.

Zemniekus, mājražotājus, rokdarbniekus, amatniekus un stādaudzētājus aicinām pieteikties gadatirgum līdz 16.septembrim, zvanot pa tālruni 20277265 vai rakstot uz e-pastu: turists PIE gulbene PUNKTS lv.

Uz tikšanos 19.septembrī!

Informāciju sagatavojusi: Evita Brokāne, Gulbenes novada pašvaldības aģentūra „Gulbenes novada tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs".

Atzīmējot Pasaules tūrisma dienu, svētdien, 27.septembrī, plkst.11.00 Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicinās atklāt leģendām apvīto Beverīnas un Priekuļu novadu dažādo dabas un kultūrvēsturisko vietu vilinājumu. Dosimies aktīvā velobraucienā pretim rudenim kopā ar pieredzes bagāto velobraucēju un aktīvā tūrisma gidi Santu Paegli. Maršruta kopējais garums būs aptuveni 35 km.

Brauciena laikā būs iespēja ne tikai baudīt rudens dzestrumu un lapu krāsošanos, bet arī uzzināt interesantus stāstus gan par zināmām, gan mazāk zināmām vietām un objektiem Beverīnas un Priekuļu novadā. Gides stāstos atklāsiet latviešu dzejnieka un tulkotāja Eduarda Veidenbauma mīlas pārdzīvojumus un uzzināsiet, kāds dzejolis ticis sacerēts pie Startu ezera. Velobrauciena laikā būs iespēja aplūkot Tribalsa ainavas, Startu muižu, kā arī tādus kultūrvēsturiskos centrus kā Mārsnēnmuiža un Mūrmuiža.

Pasākums ilgs aptuveni 5 stundas, un tas būs vidējas grūtības pakāpes. Brauciena laikā plānotas vairākas vietas atpūtai, kur ikviens varēs mieloties ar savām līdzi paņemtajām uzkodām un dzeramo ūdeni. Tāpat neizpaliks arī jautras un interesantas aktivitātes gida vadībā. Velobraukšana lielākoties notiks pa grants seguma ceļiem un celiņiem. Savai drošībai brauciena laikā iesakām lietot velobraucēju ķiveres un cimdus.

Lai nodrošinātu valstī noteikto drošības pasākumu ievērošanu, kā arī kvalitatīvu ekskursijas norisi, interesentiem nepieciešams pieteikties, jo vietu skaits pasākumā ir ierobežots. Informāciju par brauciena starta vietu dalībnieki saņems pēc reģistrēšanās braucienam.

Dalības maksa velobraucienā – 4 EUR/personai, apmaksu veicot līdz 26.septembrim Valmieras TIC (Rīgas ielā 10).

Pieteikšanās velobraucienam, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot e-pastu tic PIE valmiera PUNKTS lv vai klātienē Valmieras TIC.

Nākamais aktīvās atpūtas pasākums plānots 28.novembrī, kad kopā ar aktīvā tūrisma entuziasti Santu Paegli dosimies nakts pārgājienā pa Valmieru. Vairāk informācijas par pasākumu tuvākajā laikā vortālā visit.valmiera.lv!

Informāciju sagatavoja:
Zane Krūmiņa
Valmieras Tūrisma informācijas centra
Tūrisma projektu vadītāja
Tālr.: 25437177

Alūksnes novada pašvaldība sākusi īstenot projektu “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes pilsētā”, lai attīstītu komercdarbību, radītu jaunas darba vietas, kā arī revitalizētu degradētu teritoriju, izveidojot tajā komercdarbībai piemērotu infrastrukūru.

Projektā paredzēts turpināt sakārtot vienu no lielākajām pilsētas rūpnieciskās apbūves zonām Rūpniecības ielā Alūksnē, blakus jau uzbūvētajai industriālajai ēkai. Šajā projektā izbūvēs industriālo laukumu un tam ierīkos nepieciešamās inženierkomunikācijas – ūdenssaimniecības infrastruktūras pieslēgumu, centralizētās siltumapgādes sistēmas atzaru un elektroenerģijas pieslēgumu, kā arī uzlabos ūdenssaimniecības infrastruktūru Rūpniecības ielas 2A industriālajai teritorijai. Tādā veidā viena no degradētajām ražošanas teritorijām Alūksnē kļūs pievilcīga uzņēmējdarbības attīstībai un atbilstoša uzņēmēju vajadzībām. Projekta rezultātā plānots atjaunot degradēto teritoriju 1,11424 ha platībā, izveidot ne mazāk kā 3 jaunas darba vietas un piesaistīt investīcijas 389 800 EUR apmērā.

Projekta īstenošanas sākotnējā fāzē veikta būvniecības objekta uzmērīšana un nospraušana, grants pārvietošana, demontēts betona bruģis un naftas produktu platformas, vietās, kur tas nepieciešams projekta īstenošanai, nozāģēti koki. Tālāk būvuzņēmējs sāks lietus ūdens kanalizācijas tīklu un elektrotīklu, kā arī ceļa daļas nesošo slāņu izbūvi.

Projekts “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes pilsētā” (Nr.5.6.2.0/20/I/008) tiek īstenots Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.2 specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” trešās kārtas ietvaros. Tā kopējās izmaksas ir 629 252,29 EUR, attiecināmās izmaksas ir 623 952,79 EUR, tajā skaitā Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējums 75,73% – 472 533,08 EUR. Plānotais kopējais projekta īstenošanas ilgums – 18 mēneši.

Pēc SIA “BM projekts” un SIA “Ekolat” izstrādātā tehniskā projekta darbus veic SIA “8 CBR”. Autoruzraudzību nodrošina SIA “BM projekts” un SIA “Ekolat”, būvuzraudzību – SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālruņi: 64381502; 26646749
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Pienākot krēslas stundai, 25.septembra vakarā Valmierā krietns pulciņš cilvēku iedegs lukturīšus, lai dotos orientēšanās piedzīvojumā. Ko tumsa paslēps, ko karte atklās, kur pieņemtie lēmumi aizvedīs – to uzzināsi, piedaloties Valmieras nakts rogainingā. Starts plkst.20.00 pie Valmieras Kultūras centra, dalība – bez maksas. Pieteikšanās līdz 21.septembrim. Pieņemsi izaicinājumu doties orientēšanās piedzīvojumā – Valmieras nakts rogainingā?

Dalībniekiem būs iespēja startēt trīs dažādās distancēs pilsētvidē un tuvējās apkārtnes mežos: Latvijas orientēšanās trīs stundu rogainings (starts plkst.20.00) saskaņā ar Latvijas Orientēšanās federācijas apstiprinātajiem rogaininga sacensību noteikumiem; “Val-mierīgā garā” (starts plkst.20.05); velo-orientēšanās distance “Velo-rogainis” (starts plkst.20.05). Distancēs “Val-mierīgā garā” un “Velo-rogainis” orientēšanās tiks apvienota ar erudīcijas uzdevumiem, aicinot Valmieras garu iepazīt neierastā gaismā.

Valmieras nakts rogainingā gaidītas komandas divu līdz piecu cilvēku sastāvā, kur vismaz viens dalībnieks ir pilngadīgs. Piedalīties aicinātas ģimenes, darba kolektīvi, draugu kompānijas un ikviens, kurš piektdienas vakaru vēlas pavadīt aktīvi un pozitīvā kompānijā. Pieteikšanās līdz 21.septembrim šeit: https://www.rogaining.lv/Valmiera/?registration=enter.

Katrai komandai tiks piešķirta viena karte, kas izgatavota no ūdensizturīga materiāla, un būs nepieciešams uzlādēts mobilais telefons ar iespēju lejupielādēt Qrenteerings mobilo lietotni, jo atzīmēšanās kontrolpunktos notiks, nolasot QR kodus. Lietotne pieejama Google Play (https://bit.ly/3jeQR3z) un Apple App Store (https://apple.co/3aUj254).

Starts pie Valmieras Kultūras centra būs plkst.20.00 (reģistrācija un karšu saņemšana – no plkst.18.30), finišs un apbalvošana – plkst.23.00.

Jāpiemin, ka Latvijas Orientēšanās nakts 25.septembrī Eiropas Sporta nedēļas laikā notiks 13 pilsētās: Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Siguldā, Talsos, Valmierā, Rēzeknē, Salaspilī, Vecumniekos, Cēsīs, Ikšķilē, Saulkrastos un Pļaviņās.

Ar Valmieras nakts rogaininga 2020 nolikumu iespējams iepazīties šeit.

Latvijas Orientēšanās nakti organizē Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar karšu izdevniecību “Jāņa sēta” un Latvijas Sporta federācijas padomi. Līdzfinansējums no Eiropas Savienības Erasmus+ projekta “Eiropas Sporta nedēļa” un valsts budžeta līdzekļiem.  

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Zane Bulmeistare
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece
Mob. tālr.:26443410