Arhīva kalendārs

« May 2018 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Vidzemes plānošanas reģions Interreg Europe programmas RATIO projekta ietvaros ir izstrādājis Rīcības plānu mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) inovāciju sekmēšanai Vidzemes reģionā. Plāna saturs balstās uz projekta ietvaros notikušo tematisko darba grupu diskusiju rezultātiem, starptautiskā mācīšanas procesa un labās prakses apguves atziņām, kā arī uz izstrādātā pētījuma “Inovatīvu mazo un vidējo uzņēmumu attīstība Latvijā un Vidzemes reģionā” informāciju. Pētījuma  ietvaros tika veikta esošās situācijas izpēte un analīze. Rīcības plāna mērķis ir rosināt un īstenot tādus pasākumus, kuru ieviešana uzlabotu Latvijas reģionālās politikas instrumentus - darbības programmas mazo un vidējo uzņēmumu inovācijas atbalstam lauku reģionos, radītu priekšnoteikumus inovāciju attīstībai.

Plānā iekļautās prioritārās rīcības ir vērstas uz politiku un to īstenošanas instrumentu pilnveidi, inovāciju vides uzlabošanu, MVU aktivizēšanu un motivēšanu sadarbībai ar pētniecības sektora pārstāvjiem, jaunu inovāciju radīšanai un ieviešanai uzņēmumu darbībā, produktu un procesu uzlabošanu. Plānā iekļautās prioritārās rīcības paredzēts ieviest piecu gadu laika periodā, t.i. līdz 2022. gadam.  

RATIO projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālā attīstības fonda “Interreg Europe” 2014.-2020. gadam programmas ietvaros.

 

Rīcības plāns latviešu valodā pieejams šeit.

Rīcības plāns angļu valodā pieejams šeit.

***

Ar projekta RATIO mērķi un aktivitātēm aicinām iepazīties šeit.

Vairāk informācijas: Laima Engere, RATIO projekta vadītāja, e-pasts: laima.engere PIE vidzeme PUNKTS lv, mob.t. +371 28376912

HANSA pilsētas ir izstrādājušas mobilās lietotnes “Explore HANSA”, lai ērti un nesteidzīgi varētu viesoties 9 apburošās Hanzas pilsētās: 6 Latvijas pilsētās – Cēsīs, Koknesē, Kuldīgā, Limbažos, Straupē un Valmierā, kaimiņos Igaunijas pilsētās Pērnavā un Vīlandē, kā arī Visbijā Zviedrijā.

Pilsētu apceļošana ir aizraujoša, bet reizēm var būt arī piņķerīga – jāatrod mājīgākā kafejnīca un piemērotākā naktsmītne, jāizveido svarīgāko apskates objektu saraksts un jāuzzina arī būtiskākie vēstures fakti. Mobilās lietotnes “Explore Hansa” sniedz vienuviet visu viesim nepieciešamo informāciju par pilsētu – vietas, pasākumi, maršruti, kafejnīcas, vietējo ražotāju veikaliņi un cita praktiska informācija. Mobilais ceļvedis piedāvā ceļotājiem uzzināt arī interesantus faktus par visu 9 pilsētu Hanzas laiku vēsturi.

Katrai pilsētai ir atsevišķa mobilā lietotne, kas pieejama vairākās valodās un piemērota gan Android, gan iOS ierīcēm. Ar izstrādāto lietotņu palīdzību var apciemot 6 Latvijas HANSA pilsētas, kas sniedz daudzveidīgus iespaidus, – Cēsis apbur ar iespaidīgo pils kompleksu, Koknesē var izstaigāt parku un piedalīties aizraujošā ekspedīcijā „Hanzas ceļi”, Kuldīgā var nogaršot pēc Hanzas laiku receptes ceptās magoņmaizītes, savukārt Straupes dabu un kultūrvēstures šarmu var izbaudīt velo maršrutā “Apkārt Straupei”. Turpat netālu esošā Valmiera aicina apmeklēt Gaujas stāvo krastu Sajūtu parku, bet Limbaži pārsteidz ar Dzīvā sudraba muzeja lielformāta sudraba skulptūrām, kas ir unikālas visā Eiropā. Ja plānota ciemošanās pie ziemeļu kaimiņiem igauņiem, tad mobilais palīgs “Explore Hansa” palīdzēs plānot festivālu pilsētas Vīlandes un piejūras brīvdienu paradīzes Pērnavas apmeklējumu. Arī viduslaiku Manhetenu – Visbiju Zviedrijā, kuras vecpilsēta neticami labi saglabājusi savu viduslaiku veidolu, – var iepazīt ar šīs lietotnes palīdzību. Pēc tam, kad mobilais palīgs lejupielādēts no atbilstošā lietotņu veikala, tas darbojas bezsaistē, tādējādi var plānot viesošanos un izstaigāt pilsētu, neizmantojot mobilos datus.

 

Lietotnes izstrādātas projektā "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” (HANSA), kurš tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014.–2020. gadam atbalstu un kura mērķis ir stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības. Projekts vieno 11 projekta partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas.

Vairāk par projektu lasiet šeit.

Sekojiet līdzi aktualitātēm arī projekta Facebook lapā un projekta mājaslapā!

Informāciju sagatavojusi:

Māra Sproģe, projekta HANSA sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, mara.sproge PIE vidzeme PUNKTS lv, +371 26488091.